Saturday, 22 January 2011

I'm bowled over bowling ..

14/1 SMS bertukar tangan ..
Bro: am organizing bowling tournament for our clan - DHL Cup on 20/1 @OU. 2 categories Above/Below 40. Prizes to be won. Pls register ASAP b419/1 "Majulah Sukan utk Negara".
CS: alaa.. kenot attendlah. Diorang kerja n T tak balik.
Bro: thaipuss you keje ke?
CS: kita keje kutip kelapa, har3
Bro: sporting skit, whole house kena participate

19/1
CS: pasal bowling, mintak mahap banyak2.. I malu n tak reti nak main. I play to win, if lose I emo kang. Niway fyi, the men r working n T tak balik
Bro: oklah ma'am. Let me win it 4u!

Tetiba bola bowling berwarna-warni, ngeheheh...

Dia suruh kita sporting skit? Heheh.. sporting banyak pun kita boleh taw .... *errrkkkk*

Nilah I tak berkenan nih.. I baru nak beralkisah tup2 my presence dikehendaki menemani beliau kesana dan kesana. Alahai anak oii ... Umi baru jer nak berkarya .. jus limau kasturi, limau bali, oren mandarin, limau nipis, limau purut semua dah terkumpul nihaaa .. tak sker tau kalau jus nih disekat2 dari mengaleeeeerrr ...

Makanya, terpaksa berhenti dulu .. jumpa lagi *sambil hentak2 kaki cara pempuan solehah*

14 comments:

Yat Maria said...

cik som

kalo cun-cun 40 tu kira category mana tu cik som?? there's always a first taim to see that beach ball ker tanglong act as a bowlong bowl..kira strike ke longkang..ngeh3x

nanti sambung arrr....

Yat Maria said...

err....i meant bowling ball arr...bowlong bowl tak taw mangkuk haper..ahaksss..

kakcik said...

Kakcik pun sukeeeee sangat main bowling, boleh tolong cuci longkang! ;-)

azieazah said...

SOM...
hmmm.. tak minat main boling atau memang kalu kalahhhhh manjang emo? hehehehe

Jika tingin gak ler nak main, tapi takut kalah, ajak ler I jadi team mate. Gerenti havoc! Kakcik mesti nak join punyaaaa...

fa*atip said...

ciksom!
you tak balas lagi komen I pasal bun tu! cer balas! cer balas! **sambil ketuk2 meja** hehe

Ibu n Abah said...

kak som...
i kalau ada owang ajak main bowling... memang menunggu!!!!!!!
nak buat iklan lah cari teman main bowling....
best ooooooo...

geraugebang said...

dah lama tak main bowling..guli lagi lama tak main.

ahkakbatik said...

apesal ada kategori below/above 40?
30ish tak semesti selim dari 40ish..
40ish tak semesti tangan bangku dari 30ish...

tak pueh ati...

somuffins said...

Salam semua .. selamat beristirehat dipagi Ahad :-)


Yat, tak tau negara mana yg berbesar hati nak produce BOWLONG bowl, muahahahaa.. (bubuh kuah satay dlm bowl tu mesti cun ek?).
Kalau you just turn cun-cun 40 before the tournament, SAH lagi AFDAL, you terpaksa join kategori ABOVE 40. Mahap Yat *sambil senyum puas*


KakCik
Nescaya bersih longkang tu sebab kita semua pencuci longkang tegar, ngeheheh.


Azie
I suker juga main bowling tapi kalau bowling arena tu ditutup dan hanya I sekeluarga je main, lagilah I sukerr. I tak takot kalah dan juga tak emo. I emo bila roti dibuat tak naik membuak2, heheh.

somuffins said...

Fa
Diharap jawapan yang I beri kat the previous entry memuaskan jasmani n rohani you, auwww.
P/S: Ketuk2 meja tu, dah bengkak ke tangan? Biar bengkak tangan asal jangan meja berlubang, kih3.


Akak
Sekali sekala beriadah cara professional, best juga ek? (cewah, sebut 'beriadah cara professional', jgn ada ahli DHW yg terjelir lidah plak, ark3).


GG
Jom kita main GU-LING? (GUli + boLING) tapi rasanya lebih syok GULING2 atas katil kaaanz??


AB
Mahaplah den takleh nak tolong. Keputusan adalah muktamad tapi you boleh aje mohon pada ketua kampong. Kena isi borang untuk dapatkan kad IJO (sama rona kad PR) pastu bolehlah dipertimbangkan. OK laling? :-)

Anie said...

Somuffins,

I timbul lagi setelah lama tenggelam...ahakkss :D

Kita ada plan nak pegi main 'bowlong' after school reopens dkt sini ie in feb. My hb tak pernah main bowling seumur hidup dia, kesian kan kan kan wekekekz

somuffins said...

Anie
Jom kita gelakkan you hubby sesama, wakakakaa..
I ada hati gelakkan orang walhal that day was my 2nd time membaling BOWLONG BOWL, muahahahaa... (Yat tu pandai buat lawak taw. Terhibur gua..).

Tak dan beralkisah apa jadi kat bowlOng alley lagi. Asyik jenjalan, penat kaki, penat tangan dibuatnya.

PatinPasta said...

*gumbira sebab Cik Som tak tutup pagar lagi! :D

Cik Som,
Haish... potong stim betul tau, saya baru dah mula sengih baca pasal bola kaler-kaler gitu, tup-tup.. dah abes?

* tak puas hati gak ni, tapi saya tak berani nak hentak kaki.. takut bangunan runtuh. muaha!

word verif:suckpi (awat lain bebenor jek ni?)

somuffins said...

Aida
Gitulah kekdahnya orang 'buat2 bizi'. Nak berkarya kononnya tak cukup masa, cerita asyik ada cliffhanger jer tapi takde sambungannya, hehe.

Insyaallah I cuba ceritakan pengalaman membaling bola yg amat berat itew...