Sunday, 9 January 2011

Patah !

Menaip dan membaca dah tak seronok lagi semenjak patah hati ...

cermin mata fevret patah bingkai!
.
yang lama ...
.
yang baru ...
Sexylah konon bersilang bingkai cam tu
.
Dah 18 kali I komplen kat Optho.,
specs cukup sifat tu sangatlah tak selesa bila dipakai
tiap kali TB nampak I pakai specs patah bingkai
dia sure tanya nape tak pakai yang baru
tanpa bicara I terus pakai yang baru
tapi
secepat kilat I buka semula bila TB takde depan mata
haha .. macam budak2 kecik aje ek?
.
Keadaan rumah kembali ceria sejak T balik dari JJMakanAngin . The 1st 2 hours tiba rumah, tak banyak yang diceritakan sebab tengah excited tunjuk apa yang dibelinya untuk Umi, Abah, ML, TokCik dan kawan2. Dalam pada sibuk tu, boleh pulak dia perasan .. "ehhh, mana buku2 kat situ Mi?" .. "Umi dah juaal" .. tapi tak bitau dia that part of her books made up the RM64 which make her Umi kaya raya I received from apek-paper-lama. Secepat kilat mood dia berubah :-(

It seems amongst those books adalah juga buku n majalah untuk disimpan buat kenangan. Masa jual hari tu, tak terpandang pulak apa2 yang worth the keep. At first I was being defensive (biasalah, kan kita big momma??). Kot betul I buat silap, kenalah mintak mahap kan?? Masam jer muka dia. Janji nak makan malam togeder2 dengan umi n abah dibatalkan. Takperlah, peluang umi n abah berdating untuk kesekian kali .. *happiness is genjatan pots n pans*

Oh ya, masa kat epot lagi T bitau dia ada something for me "Umi mesti suka punya tapi jangan jeles". Apakah mendenya yang buat I suka sangat tu? Citernya gini .. masa T and my sisters masih kat hotel lobby, maka terfokuslah matanya kat someone femeslah jugak. Tak sangka anak I boleh approach dia "uncle, nak ambik gambar boleh?" (walhal T tak minat kat dia pun). Uncle tu memang femes dengan muka yang selamba jarang nak senyum (macam I lerr, hehe.. kata sama star kan?). Ooopsy, there goes the clue!

Teringat cerita masa T n abahnya terjumpa diva pop kat Summit dulu kala. T call dari sana cakap pun berbisik2 "Mii..., Mii ... T nampak citinorhalijaa..." .. "ye ke? pergilah amik gambar dengan dia" .. "tanaaak aah, malu".

Bila 2 beranak tu tiba rumah, T tunjuk tandatangan citinorhalijaa dalam buku (sempat beli buku lagi tu). "ehh.. berani pulak, tak malu ke?".. "abah tanya abang dia dulu, abang dia kata ok". Vavava abah oii .. komain lagi you bersemangat ek? <- nada jeleslah konon, hehe.

Aisayman, tak boleh sambung meramble. Kejap lagi nak pergi majlis kawin tapi terpaksa pergi sorang diri. T tak nak pergi sama and TB pulak pergi kerja. Segan nak kemajlis sorang2 tapi kawan lama punya pasal..

Sebelum kemajlis tu, haruslah I JJCL dulu. Apa pun, pewut suami wajib dijagai w'pun bukan sendiwi yang masak.

17 comments:

Anie said...

Salam Somuffins,

Waaahhh pegi makan kenduri lagi hari ni, seronoknya ;)

Sapakah artis terkenal S'pura yg T dah terjumpa? Maklum lah kita dah tak kenal yg baru2...hehehez. Tapi I tau u suka Aaron Aziz, yg itu I kenal...hehehez

Lili said...

I Jeles))))) 'Uncle' M.NASIR!!!!! Jeles.. tersangat jeles nih!

Yat Maria said...

saper..cik som?saper???

zarin said...

alaaa...cepatla citer..tak sabar nk tau ni..siapa tu???

kakcik said...

Dah malam ni... blom balik dari kenduri ke CS weh... :)

somuffins said...

Salam :-)

Anie
Sedapnya makan kat kenduri tadi lebih2 lagi bertemankan kawan sejak sekolah. Nasi basmathi dia panjang sejengkal, gewam I, hehe.
Psst, mana you tau I minat anak Pak Ajis?? Minat gitu2 jer you.. T jumpa buWung hud2, ehem.


Lili
Silalah jeles, heheh.. Menaip nih semasa "yg halus yg mulus" is being aired live, auwww...


Yat & Zarin
It was .. alaa you, dia tu laaa. You berdua sure kenal punya.


KakCik
Dah balik tengahari tadi lagi, hehe. Lepas dah penat makan, balik rumah golek2 kejap pastu keluar lagi JJCariBarang. Balik just before Maghrib. Lepas nih baru tempuh dapur ingat nak masak satu lauk aje (sambil jeling2 AJL).

en_me said...

saperlar x sayang sowmi ..

tp ader kan.. kanns, ikiki

DeLancrettLurpak said...

CikSom: Ape lagi, beli la contact lens color biru, heheheh..baru la feeling2 gorgeous pegi majlis kawin orang nanti.. hehehe

somuffins said...

en_me
Ha'ah ..
tapi ehhh... ada ehh??


DLL
Best juga kalau dapat kanta serigala, boleh jadi Wolverine..
*I nih badan jer besar tapi hati kecut; nak menerai kanta pun gugup)

Ibu n Abah said...

kak som..
kenapalah T dok panggil uncle kat m nasir.. kalau dia panggil abang, sure m nasir ikut balik dan bergamber dgn u pulak.... issshhh..issshhh...iissshhh... silap strategi lah T...

Rima said...

Alamak nak kene teka ni... hmm hmmm if aaron aziz sure T tak panggil uncle.. siapa ehhhh... hmmm phua chu kang kot hahah

fa*atip said...

suka I membayangkan you duduk bersilang kaki seksi di kerusi itu. **macam spek tu** hehehee

somuffins said...

Akak
Panggil 'uncle' lebih selamat dari panggil 'abang', kot? Dulu I pernah terserempak dgn MNasir tapi tak pulak teruja nak bergambar dgn dia. Kami sama2 malu kucing, auww..


Rima
My doter met Maa Naa Sir. You kenal tak??


Fa
Sesungguhnya begitulah cara I duduk dimana juga I berada even masa sedang bersiram, ngeheheh..

kak ja said...

Kalau I baca n3 ni masa umur I 16 dulu, nescaya T tu I cekik2.. Uncle tu I punyaaaa!!

somuffins said...

Ja
Tuah ayam nampak dikaki .. tuah T nampak pada taik lalat didagu Uminya, auwww..

PatinPasta said...

Cik Som,
Dok makan kenduri je ye? Cik Som bubuh la bulu merak and deco sket kat spek mata lama tu, nampak macam omputeh pakai gi party gitu. Hehe!

somuffins said...

Aida
Ala masquerade party kah? Auwww.. *cam dah terasa2 keseksianku*