Monday, 18 April 2011

Bawang ...

Sila tatap gambar iklan sambil pikir2kan kenapalah shampoo/hair conditioner nih diberi nama Bawang. Terjumpa nih masa google for bamboo charcoal hari tu.



2B cont.

Sambungan: (khidmat masyarakat) .. Sila layari sini untuk penemuan terbaru dan sini untuk lebih selesa tidur malam ... *wink*.

15 comments:

Cat-from-Sydney said...

Aunty CS,
Jangan main-main. Endorsed by Jackie Chan tu! purrr...meow!!!

DeLancrettLurpak said...

nama owner tu Ba Wang kot CikSom...
nama i Ha Li A, kihkihkih

mokjadeandell said...

Agreed with cik Ha Li A.Kalau tidak mungkin Ba Wa Ng...dari Ng family.hehe

Sizuka said...

Tu Nama paling commercial dia boleh pikir kot :)

Ibu n Abah said...

Kak som...
jika i jumpa di pasaran...
was-was jugak nak menggunakannya...
samada 1. ada bawang dalam bahannya
2. berbau macam bawang...
Kalau guna nama Ros.. menyakinkan dan okay sikit...
Nama Bawang untuk kegunaan rambut...???
Sowi... takut... dan tak percaya...
Eeeehhh.. kita ni samalah.. i pun cerita pasal rambut...

somuffins said...

CAT, meow..
Ha'ah jangan memain.. tapi kalau sekarang rambut Jackie kian menipis, apa maknanya tu?


DLL aka Ha Li A
I thot so too. Nama singkatan partners kot?


MAMASON
Ba Wa Ng? Bukan Baw Ang dari keluarga Ang ke? Ehh.. sejak bila surname jadi last pulak nih? har3, sker ati kitalah, kankankan?


SHIDAH
Nama company yg keluarkan product nih is B&W .. sah initials the owners, kot?


AKAK
Mana tau BAWANG yang nih dapat memberi satu keajaiban? Cewah... Nanti I nak pi tanya kat kedai sinseh. Sediakan payung sebelum hujan kekdahnya, hehe.

Mira Marlena said...

Agaknya dalam shampoo tu dia campur bawang tak?heheh..
Bila CS start pakai ni?Agak-agak bagus tak?Sebab my hair ni asyik gugur je ever since my 3rd delivery..komen skit Cik Som?

somuffins said...

MIRA
I terjumpa brand nih masa google kisah roti hitam hari tu. I pun tak tau its existence tapi rasanya nak mengepo kat kedai sinseh dulu. I dont think they use real bawang, hehe.

zarin said...

muahaha syampoo bawang..uish tk mo guna lah sebab nanti sure pedih mata hahaha

somuffins said...

ZARIN
Nakallah you...

Nanti I suruh diorang jual shampoo dapat percuma 1 goggle, amacam? heheh..

Maya Marisa said...

Cik Som,

Dia bole berlakon, dia jual kaspersky, dulu dia jual gym membership, now dia jual hair product? lepas nie apa yea, mr chan tu represent? :P

dangarumbia said...

Kat sini ada dijual di farmasi... Dengar cerita baunya tak best.. tapi hasilnya berkesan. Tak pernah cuba lagi...

somuffins said...

MAYA
Banyak betul Mr Chan mengendorsed jenama barangan, ek? Lepas hair product biarlah dia pencen aje. Duit yg ada tak habis dimakan namun dia tak pun wasiatkan a single cent to his son.


TIE
Kat sana ada jual? Wah wah wah.. very d advanced one..

Ribbon Clown said...

seperti biasa, I yg kayzee..hihi

kat sini, ade iklan shampoo BAWANG ni.. baca brand je dah rasa cam bau bawang terawang2.. silap besar aa gi market kat tanah melayu hihi

somuffins said...

RC
Kita tak tau betapa mujarabnya shampoo bawang nih. Mudah2an ia berkesan.