Thursday, 28 April 2011

First time ...

Banyak benda yang kita buat 'first time' *sambil tersenyum malu, ehem* dengan hati yang berdebar2, takut dan berbagai perasaan tapi bila kita perasan dah terer dan dah biasa, secara tak langsung kita akan perlekehkan orang lain yang belum ada peluang alami that 'first time' experience, whatever that may be. Gitulah perangai manusia ...

First time boarding the plane, of courselah very excited dan kecut pewut. Bukan takut plane tak cukup minyak lalu terhempas atau takut pilot bawak plane lelaju tapi ia lebih pada hal2 bodoh remeh almaklum takde pengalaman lagi.

My 1st flight was to JB to visit Mak (not wanting to waste time on the road as Mak's condition was critical then). Rasa takut almost tak terasa cos I was travelling with some seasoned jetsetters. Since diorang dah kehujung dunia naik plane and came back in one piece maka semangat I tetiba kental (seketika).

After 8 years behind the wheel ....


... 1st time ever sending the car for thorough washing/ shampooing/ vaccuming, haha .. teruslah hari hujan cats n dogs siap diiringi thunderstorm n lightning bagai ...

Been here and I love the sight. Happy too as I managed to overcome my fear of flying (then but now? boohoohoo...).

This RC is good. It tasted like the real roti canai that we used to know/eat. Promo nih tak menjejaskan kenaikan wang simpanan I dalam bank Rimau. Amal jariah jer.. hehe..

Does anybody know what THIS is? First time tengok and first time tau this kinda thing exists. Bukan I orangnya akan membeli menda2 pelik gini. Nih kerja D, teruna trang tang2 tu lerr..

Apakah? Memang heran menda nih boleh dilekatkan kat tempat ntah-apa-namanya tu to generate power. Ehhhh... ntahlah I just dono how to describe menda nih but it's able to generate music n songs.

Been here with T once upon a time. Thot of going for dinner just the 4 of us during my wedding anniversary last Tuesday but quorum tak cukup so terpaksa ditunda. Ooops, that reminds me that my entry on my WA masih tersadai dalam draft.

How long have I been married? Hmmm... ntahlah rasa cam baru semalam aje, auww..

10 comments:

kakcik said...

Menyambut enebeseri ke CS?

I pun rasa macam baru semalam I gaduh2 dengan Mr Bob. I marah sebab dia tak reti pujuk gelpren (bukan I tau...), last2 jadi suami I pulak! :)

Tie said...

Tie ngaku, belum merasa lagi naik flight, kira masih virgin laa, ekekeke.....

Tapi, apakah benda pelik tu. Sekali tengok macam peluru disusun rapi dalam bekas. Hmmm.....

Maya Marisa said...

Cik Som,

Ur car yg kaler biru tu ker? Yg bersabun bagai tu?
Ulang tahun yg ke brp tu??? Tell me lahhh

DeLancrettLurpak said...

a'ah, ulang tahun yg ke berapa CikSom?

apa benda yg si teruna tu beli?

PatinPasta said...

Cik Som,
Tu cotton buds kaler hitam kah?

Happy anniversary! ;)

McJue said...

Happy anniversary.. hmmm takkan x ingat brp tahun dah? Byk sgt ke? :P Nak tanya jugak yg sembul2 tu... apa dia haa?

Ibu n Abah said...

For the first time...
lagu tu pun best...
Happy anibeseri.....

somuffins said...

KAKCIK
Ingat nak sambut berempat tapi korum asyik tak cukup aje. Nak sambut berdua2an, rasa malu plak, ngada2 ek? (tapi pegi jjcm berdua, sukerrr plak). Waah, kiranya dah jodoh you dgn Mr Bob. You suruh dia pujuk GF dia, tetiba dia fallinlap dgn you plak.


TIE
Masih virgin kah? Auwww.. cayalah. Benda yg hitam tu? Nanti kita bitau ehh?

somuffins said...

MAYA
Keta rona biru tu tak pernah menjadi keta pojaan hatiku (sour grape kekdahnya nih). Keta paling cikai tapi the best I've ever had, cer teka (tapi tak dpt hadiah). My wedding anniversary yg kedotdotdot, hehe.


DLL
Ulang tahun yang punyai nombor 3. Mende hitam tu? (PatinPasta dah jwbkan tu).


AIDA
Timakasih. Psst.. camana you tau mende tu apa? Syabas.

somuffins said...

JUE
Nanti I kira guna sampoa, ok? Calculator biasa takleh kira dgn tepat. You nak tau mende sembul2 tu? Your gud fren dah tolong jawabkan.


AKAK
Timakasih.. Semuanya harus ada first time, kan?