Saturday, 23 April 2011

Mabuk darat ...

Perasaan tak menentu sebab perpisahan bakal berlaku. Sedih. Tension!

Dah 3 hari badan gebu nih rasa sakit2, kepala pening dan perut rasa tak best. Makan berjaga tapi perut seakan2 masuk angin. Sedawa berderap berderup tapi masih rasa tak selesa phoot phoot pun tak memainkan peranan.

Popia mungkin jadi penyebab almaklum intinya ada sengkuang (sengkuang nih dalam kategori 'sejuk' ke?). Patut tak tuduhan dilempar tepat pada popia 30 beradik sebagai penyebab I rasa a little bit under the weather? Kesian popia kena tuduh. Kenapa tak blame diri sendiri aje, ya tak? OK, am sori popia .. I tak tuduh you, kita kawan, k?


Ekceli badan rasa tak best sejak hari Kamis selepas kehulur kehilir temankan TB mencari satu ofis kat Sri Petaling (SP) tanpa tau alamat sebenar. I thot Taipan tu teruk, SP tu laaagi teruk! Jalan sempit dan kereta sesuka hati buat double parking ditambah dengan jalan sehala. Pakkal aje ada misi yang perlu dibereskan. Anyway, I think the town planner takde visi yang vavavoom, noktah!

Lepas pusing2 tempat yang sama, terjumpa juga ofis yang dicari. Sambung pusing2 cari tempat letak kereta bawah tanah (bawah tanahlah sangat, haha). Almost all parking bays dah tertulis no. plet empunya kereta tapi ada gak yang masih kosong. I goda TB suh park aje kat one of the bays but he won't take the easy way out, hehe. Nasib baik dia perasan ada satu bay kosong tanpa tuan so dia pun gostanlah. Masa gostan nih kepala I dah denyut2 and felt like puking. It took a little of gohead gostan to make me mabuk. YaAllah, rapuh sungguh diriku ini.

The next day temankan TB jemput T kat SA. T ajak pulak ke LOJ beli bahan kudapan pastu ke P.Jawa saja2 nak makan kat situ. TB was rather tension takut tak sempat solat Jumaat lagi pun dia tak berapa ada selera sejurus 'dapat berita' tak best w'pun mengadap rezeki yang yummy. Cian dia double tension dan punah terus selera. Alahai...


Semua tu tak membaik-pulihkan keadaan I yang tersedia tak selesa (namun.. tssk tssk.. sepinggan nasi licin gak. Dapat plak air anggur yang sedaps tuuu). Hari nih boleh berkarya sebab dah rasa OK sikit, alhamdulillah. Kalau bertambah OK, esok bolehlah jalan2 jamu selera kat majlis kawin di Klang.

... tapikan tapi .. mana lebih jauh sebenarnya? Klang or KL?

15 comments:

Mira Marlena said...

Laa...ciannya cik som!Tak sihat ye?Hopefully cik som ok dah ni.
Maybe perut masuk angin agaknya...cuba cs amalkan makan yoghurt sebab yoghur baik untuk perut.

Ibu n Abah said...

kak som...
i puasa tau.. tapi masih i nak bertanya air anggur sedap tu kat kedai mana?.. share info sikit...
selamat makan kenduri esok...

Lili said...

Dua-dua tak jauh...yang jauh SP. Tempat Tun teJA bersemayam...

somuffins said...

MIRA
Banyak dah kurang cuma tinggal saki baki lagi. Harus diurut badan nih biar alignmentnya ok.. Yogurt pun bagus untuk perut ya? I selalu minum vitagen aje.


AKAK
Majlis kawin esok kena kiv selagi badan xfully sihat. Air sedap tu dijual kat kedai makan diPadang Jawa. Maaf tak reti nak kasi direction kesana..


LILI
semua tu jauhhhh....

Maya Marisa said...

Ala cianyerrrr. Tapikan tapi, kalau nak blame sengkuang pun apa salahnyerrrr. Somebody got to take the blame... :P

Re SP, nie mesti cik som bertawaf kat sekitar jln radin anum kan? Hehehe tmpt tu mmg terkenal dgn 'terrific town planning'

Ribbon Clown said...

CS,

I pun sama2 rasa mabuk time baca entry nih :p I hope those under the weather feeling will be gone soon..take care k..

Mira Marlena said...

Cik Som Cik Som,
Nak tanya sikit boleh?
Macam mana CS boleh kenal dengan the late Yasmin Ahmad?

somuffins said...

MAYA
Between you n me, let's blame d'sengkuang, ihik2. Jalan Radin Anum? Sumpah tak terpandang pun nama jalan tu tapikan tapi upon checking biz card kawan my hubby, mmg sah kitorang berfutar2 kat Jln Radin Anum tu. Salutelah kat you, so terel one. U biasa kat situ eh??


RC
Setelah pekena urutan maka diriku kembali above the weather, ahaks. Thanks.


MIRA
The late YA sekampong dgn I. Dia sekolah berdekatan sekolah I. Ayah dia is my bro's fren and last but not least YA kerja satu opes dgn I .. once upon a time. Nape? Sedara you ke??

Maya Marisa said...

Cik Som,
SP tu used to be my playground...cewahhh
Dulu kan maya kerja kat consulting line. So merata ler berjalan...tat explain my skill (perasan ler skejap kan) in geography ...anyway, almost one yr jugak i berkampung kat SP tu dulu.
Ish kan help to ngendap ur reply to mira re the late YA. Wah our network nie ada berkait ler cik som... :P
U dulu kat leo burnett ker? Kenal ler ali skali kan & yew leong oooppss abdullah tan?
Also cik som, u pegi kenduri arwah yg family dia buat kat langkawi tahun lepas tak cik som?

Mira Marlena said...

Hahaha...terus jump ke conclusion tu!
Well as the matter of fact yeah,she's one of my relative...but distant one
Nanti kalau saya ada masa saya akan cerita lagi lebih lanjut ek?
Eh,CS and Maya ni kerja bahagian advertising ke?

Mira Marlena said...

Oklah..can't help it already...hahaha
Lets just say her mother and my dad are cousins sebab our moyang adalah adik beradik...i'm not sure which moyang is the elder brother or the younger ones...yes we are related but a very distant one.
The last time I went to visit her and her family when i was 6 or 7 yrs old.Masa tu dorang masih tinggal di Subang Jaya kan?But her mom whom my dad address as 'Kak Lang' and her father 'Pak Atan' came to my wedding in 2002.But the late YA couldn't make it as she was away due to her job.
When she passed away in 2009,my parents couldn't attend the funeral due to some circumstances but my Pak Teh paid them a visit.I was so shocked to hear such news and still remember I was pregnant with Ashraf at that time.I adore her work so much.
As you know,banyak sungguh khabar yang tak sedap didengar mengenai arwah.I'm not gonna do any comments on that sebab saya pun tak kenal rapat dengan arwah.But my mom told me that her parents are pretty sporting and 'kepala gila-gila' type of people.
Hope my elaboration satisfies you...ehehehe

somuffins said...

MAYA
Aruah n I were from IBM. Bila dia tukar kerja ke LB, our office just next door aje (Jln Barat, PJ). I tidaklah kenal kamcing dgn dia, takat office mate n senyum2 mesra bila terserempak. That explains why I didnt get to attend her kenduri arwah (sah tak masuk book, har3). As for Ali, I know him cos he was my bro's classmate.

somuffins said...

MIRA
That was quite an elaboration, thank you. Nasib baik I tak nganyam ketupat about her, kankankan? tapikan tapi camana you tetiba tanya I pasal dia ek?? BTW, I was not from the advertising. I wish I were as terror as YA but no such luck. AlFatihah untuk arwah.

Mira Marlena said...

Haha...cik som....cik som....
Dah lupa ke?
Dulu kan cik som ada buat entry pasal dia...haha masa tu saya jadi pembaca senyap...curi-curi baca dekat belog cik som ni.
Entry 2009 (Julai-tapi tak ingat berapa haribulan)
Tajuk = Gubra...
*Dah lupa ek?

somuffins said...

MIRA
Wpun kertu there are things I could remember vividly, auwww. I masih ingat my entry pasal beliau which I listed under 'death' (among other titles). Now I nak chubit you.. duk diam2 intai ghumah kita ehhh? Awat tak ketuk pintu hatiku dari dulu? Meh, nak kena cubit kat pipi atau kat peha??