Friday, 15 April 2011

Roti Dayang Senandong ...

Kaunter 'ingin tahu' terpaksa dibuka untuk menjernihkan isu semasa dan juga untuk membersihkan nama harum cik Som dipersada blogging ...

W'pun dia pernah menjuarai rekod hitam menyimpan mascarpone cheese selama 4 tahun, desas desus kuat mengatakan dia dah tobat dari unsur pembaziran maka roti yang hitam2 sitampuk manggis nih bukanlah *sambil geleng kepala 4x* kerja belakang tabir cik Som.

Usahlah 'skeptikal' dengan ketulusan dan ketelusan pengakuannya. Meh ramai2 kita bersangka baik pada cik Som ... uhuk2 .. clap2 .. uhuk2.

Ketulan putih adalah cheddar cheese bukan fungus


Sesuai apply kat rambut tak?


Roti hitam tak ada rasa yang mengerikan. If you suka roti putih, you harus juga suka roti hitam sebab TAKDE BEZA tentang RASA, takde takde takde... Give it a try, okaaay?

Pics courtesy of Google except the top 1

13 comments:

Ribbon Clown said...

CS,

Mati2 I ingat roti tu sama cam kes mascaporne cheese tuh hehe

rasa ape? *curious*

somuffins said...

RC
Rasanya sama macam roti putih yg biasa kita makan.

Lili said...

Dah lama dah baca pasal roti hitam ni. Cuma belum ada terjual kat Penang ni...er...ke I yang tak venture the canggih manggih bakeries?

*Now I remember what I wanted to say this morning during our tele-conversation!

Mira Marlena said...

Wah,mengancam juga colour dia ye?Haha...ramai ingatkn roti tu dah terlebih expired sebab kevolehan CS menyimpan mascarpone cheese selama 4 tahun..
As far as I know charcoal ni sifatnya membuang toxin kan?I remembered last time bila kena food poisoning doc bagi pill charcoal...lepas makan tak sampai 5 minit...I threw up.Camana rasa dia CS?Ada rasa charcoal ke?

zarin said...

eh, halamak..naper i delete my comment??? haiyyooo aparaaa minah ni..

ok, about the roti tu..i don't think i will eat them..takut arrr tengok rupa dia...hihi lariiii

anyway, u eat durian cake tak? td pagi i was in your area and i bawak durian layer cake and i teringat u tp tkdak phone no lerrrr pulak...errr ada bulu mata u jatuh tak tadi pagi? hahaha :D

dangarumbia said...

Ya Alllah....

Kalau kita nampak benda itam gitu, dari jauh kita jauhkan diri. Bukan apa, nampak menggerunkan....

somuffins said...

LILI
Belum sampai jodoh pada roti hitam kekdahnya. BTW, apa halnya you nak bitau I? Dah ingat tu better cepat bitau I :-)


MIRA
Roti hitam sama rasa cam roti putih. You dare eat it tak?
I think betul cakap you that charcoal tu ada keistimewaannya tersendiri.


ZARIN
Psst.. I dah delete komen yg you terdelete tu, hehe..
Trylah beli roti tu, rasanya cam roti biasa (ehh.. dah 18x I repeat the same thing, ngeh3.. sikit punya promo). My bulu mata dah lama jatuh tapi hari nih lain plak yang jatuh, ooooopsy...

somuffins said...

TIE
Roti tu tak menggigit atau pun mengejar orang tapi kalau you lari dulu, segerombolan roti hitam akan menghantui dalam mimpi you nanti... baik2 Tie.. tualait zone ..

DeLancrettLurpak said...

CikSom,

what's in the second last picture? Nampak scray? is it a type of cheese yg i taktau?

kak ja said...

itam itu menawan..

somuffins said...

DLL
2nd last picture? They are roti dayang senandong bukan cheese of any kind.


JA
Itam yg macamana dikategorikan menawan?

PatinPasta said...

Cik Som,
Hehe.. last entry Cik Som buh gambo roti sitampuk manggis ni, saya pon tak berani nak komen. Nama roti tapi ada macam putih-putih tompok gitu. Dari membuat dakyah, baik saya tak sentuh/komen kan? Baik tak? :D

* psst.. tapi bab mascarpone 4 tahun ni, memang tangga teratas carta geleng kepala. muahahaha!

somuffins said...

Aida
Betul, memang tak elok kita nyebarkan dakyah. *Sambil tepuk2 bahu you* "you memang baik" :-)

Shhh.. bab mascarpone tu akan ada sequelnya taw... shhh *sambil gelak bisu*.