Wednesday, 13 April 2011

Movie, errands n dot3 ...

source: google

Malam nih the lovebirds (siapa lagi kan?) are watching Jodhaa Akbar over Zee channel. At this point, hero n heroin baru mula bermesra alam *takleh specific sangat kot ada budak bawah umur curi2 baca* so, blogging take a back seat for a while all because of HR n ARB! *sambil muncungkan bibir kearah gambar tuu*


Wait a minute, I thot bila hero n heroin dah mula mesra, citer will soon end with a happy ending, rupanya taak. Alaaahai, tak best aah tentera berkuda dari 2 belah pihak dah mula menyerang. Surely the scene whereby hero n crook dush dush would normally take at least half an hour, ayoooo..


Pause nak habiskan movie: 25mts later the end, yeay!! nasib baik happy ending. I am sure half of the world's population have watched Jodhaa Akbar as it was produced way back in 2008 but I only knew about it on April 13, 2011, haha 'kayzee' betul (kay=k=ketinggalan .. zee=z=zaman <- T selalu sebut).


Siang tadi sibuk sket. Keluar rumah around 9.30am straight to the bank. Bila keluar cepat, taklah sengsara nak park kereta but since that area is kinda hot maka kita tak dibenarkan park lebih dari 1 jam. Kena beri peluang pada orang lain juga...


I've been using my ATM card since 2003 but about a month ago it refused to cooperate. Susahlah kalau ATM card buat hal sebab my monthly tranxns boleh tahan kencang (kencanglah sangat with 1-2 tranxns monthly), but please don't suggest maybank2u 2me, ok? Biar TB sorang jer yang guna .. So, from the old card they 'upgraded' me (cewah, saja buat sedap telinga) to owning a platinum debit card cum ATM (mind you RM12 being one-time charge was debited from my account), ingatkan free tadi. Understood that the card expires in 2016, I told the friendly n helpful staff "entah2 saya dah takde masa tu...", huwaaa..


Anyway, what are the benefits of debit cards? 1. purchase without having cash in hand (but make sure there is cash berkepol2 in our account), and 2. obviously for security reason. Having done with errands in Malaysia I headed to France by land, heheh..


...... and bought some buns, egg tarts n weird looking bread ...


From France daku kembali berpijak dibumi nyata, bertolak kekiosk to pay some bills. Dah beli roti kat bakery tapi bila nampak 'invite2 banana', bakat tamak terus menyerlah so terFAksa capai sepeket (it turned out tak manis so I cicah dengan madu).


Thought of sending J-gua (nama samaran) to Lee's workshop untuk mandi/vakum and at the same time I can have a hair cut at JM's house just across the road. In the end, J-gua remains dirty like @#$%^&? but my head felt much lighter almaklum my crowning glory dah kena chopped off, hehe.


Went straight home to wash my hair and getting ready to have a weekly lunch date with TB. While I was doing my errands, TB at the same time did his (bought cat food and packets of coffee to make him more gagah, ooops).


So today another bout of genjatan pots n pans sebab ada orang tu terlebih mengada, mentang2lah her other 1/2 is on leave ...

18 comments:

Mira Marlena said...

Wah,semalam movie nite ye?Ni mesti peminat setia hindi movies ni kan?My mom never agrees when it comes to ATM cards or machine..senang dirompak orang katanya..(my mom ni semua dia tak setuju sebenarnya)
What bread is that?Nampak aneh+ganjil warnanya...I feel like chopping off my crowning glory too!Malas nak blow dry sebelum bertudung..

zarin said...

CS
u tk "kayzee" tang movie tu coz i ingat itu citer baru keluar hahaha i ingat u pi dating berdua duaan tengok wayang tadi ;-)
ha ah itu bun/roti apa tu? mcm tk pernah nampak?

ahkakbatik said...

ooo lenkali roti abeh tamat tempoh saya juai kt cik som lah ek... sama je rasa ngan roti ateh tu.. rupa apatah lagi....jual murah!

dangarumbia said...

Invite2 banana ?

Waakakaaa... mula-mula ingat apakah benda tu....

Tengok roti tu terkejut jap. Ingat som simpan dari tahun lepas, kah kah...!!

Sizuka said...

CS,

I pun nak buat renjatan eh! silap! genjatan pots and pans la.. letih la asyik masak je.

T said...

Eh, roti rupa macam hangus dan berlubang. hehehe.

I semua benda pakai payment card, kononnya sebab tak tau duit tu tah sampai mana & tah sape pegang before, jadi boleh elakkan germs. Kononnya...

Tapi masa kat KL hari tu, ada beberapa insident dah sampai counter dia cakap dia tak accept card. Lepas tu terpinga-pinga mencari adik beradik lain sebab diorang ada cash in hands.

5 years ago, malu-malu tau I nak bayar less than $5 guna card; sekarang less than $1 pun guna card.

kak ja said...

Mujur gak I baca n3 u ni, baru I tau wujudnya citer JA (ehem ehemmmm) iTTew.. Nampaknya I lbh kayzee drp u, Kak Som, esp bab2 citer Hindi ni..

CeWialah nampaknya Maybank debit card tuuu.. I pun tingin gaakkk.. *sambil bersiul keluar angin tanpa bunyi, irama lagu Teringin..

Maya Marisa said...

i know, i know! pick me! i know what bread is that! its the charcoal bread!

apakah hadiah nyer cik som kali nie? :P

itu bakery punya owner, punya brader, is my colleague :P :P :P....

tapi kan, tapi kan, maya lagiiii suka bread kat Berry's...errrkk cemana tu?

p/s: ur hse no brp yea? i br lalu tadi - kat main road tue...

PatinPasta said...

Cik Som,
Ingatkan the lovebirds turut berdansa keliling sofa sambil tengok citer tu :D
* sini ada bollywood night, every selasa. time lagu siap ada translation to spanish lagik. wawawa!

Just nak kasitau, bila baca entry ni saya baru paham yang 'invite2 anchovies' dan 'invite2 banana' tu adalah jemput2. Serious saya dok ingat dalam entry Cik Som sebelum ni pasal 'invite2 anchovies' tu refer to a newly introduced meal in the market, menyerupai cucur ikan bilis. Yaaaa.. saya akui saya kurang celedik! Wawa!

somuffins said...

MIRA
Bila hubby cuti, I beri dia chance to conquer the remote. So malam tu dgn tak sengajanya kitorang watched that movie. We are not die hard fans of Hindi movies but at a glimpse you know that Jodhaa Akbar is a good movie. Re: ATM, I know a few people who detest using it, hehe.


ZARIN
Malam tu hubby terkesima tengok Zee channel. That movie is worth watching. I declare that I am as kayzee as ever where latest movies are concerned.


AB
Just for you, Mira n Zarin, akan ku buat satu entry berkenaan roti "rupa apatah lagi". Hitam2 sitampuk manggis ..

somuffins said...

TIE
kahkahkah.. tak baek taw mentang2lah kita pernah simpan cream cheese selama 48 bulans, huwaaa...


SHIDAH
You nak buat genjatan pots n pans? Boleh pircaya ka?? Kejap berjapchye, kejap berBUN, kejap kek lapis berempah, kejap... haishh... *sambil geleng kepala selow n stedi*


T
Lepas handle 'duit', you applylah hand 'sanitizer', biar tercungap2 germs tu nanti, hehe..
The payment card is equivalent to debit card, isnt it?

somuffins said...

JA
Selama nih tak pernah tau ada movie nama JA. Since hero n heroinnya mantap, kitorang pun tengok sampai habishh..
JA, that 'JA' is worth watching! Anyway, that debit card ada 2 jenis. Both cewia!


MAYA
You dah pernah beli roti dayang senandong tu ke? The taste is .... *sila beli dan nikmatinya, heheh*. Berry's eh? Yes I know they have varieties of bread there. I pun boleh meroyan pegi situ.
Psst.. my house vukan kat main road. I duduk dipendalaman sket.


AIDA
The lovebirds kaki vangku, kah3. Dont say you tak celedik; maybe the way I write mengelirukan para pembaca budiman sekelian, hehe.. Makanya, perlulah you buat those two 'invite2' untuk menjamu Mr T n family, auwww..


THANK YOU ALL FOR COMMENTING. Lap ya!

Ribbon Clown said...

Aiyah, I slaluu miss ur entry.. eventho I dah letak ur blog url lam my blogroll..cis2x..I yg kayzeee sgt2x.. seme org dah tahu citer roti bambooo ni, I baru nak baca ur latest entry..menci tau.. letak la follower gadget tu cik som.. I janji akan promote blog u gila2 hahaha ;p

somuffins said...

RC
kihkihkih... 'kayzee' seems to be a nice name kan??

Hmmm.. I tak faham maksud you. What is a follower gadget? Isnt it names yang ada at my or at your bloglist? Pls explain, tq.

Ribbon Clown said...

CS,

follower widget yg seme org letak kat side bar tu.. i mmg kureng bab explain2 nih..you gi blog I, tgk kat bawah blog tu..kan ade follower nyer widget tu.. klu nak further explanation, cakap eh..

somuffins said...

RC
Now I get what you mean.. I seram to have the followers list on my blog for obvious reason.

Thanks to Lili, my adviser for explaining it to me, hehe.

Ribbon Clown said...

hehe..sib baik ade K Lili.. :D k..i dah letak ur url kat tempat sepatutnya hehe

somuffins said...

Thanks RC, lap ya :-)