Friday, 4 September 2009

14 Ramadhan ...

Salam.. Lepas subuh I kembali zzzzzzz. Konon golek2 jer tapi siap termimpi indah lagi. Berbekalkan keindahan mimpi tadi, I terus ada mood nak basuh pinggan mangkok cup saucers yang I tinggalkan dalam sinki lepas sahur tadi.

Oleh kerana setan takde dlm bulan Ramadhan, maka I'm very confident benda2 yang dalam sinki tu tak dicemari by 'sifolan', no no no! but "exception to the rule eh Bak? bulan Ramadhan setan kena ikat, kan Bak kan?" (Bak always encouraged us not to leave any dirty dishes in the sink for obvious reasons. 'That being' prefers to 'pass motion' on those).

1030am: Before meluncur ke SA, I have to ensure air tank kereta penuh dengan H2O. Lately air tank tu ngengada dah pandai main kering2 plak. I ni yang anggap diri cam mem-pandai-bawak-aje, tetiba dah pandai bukak driver's seat to check the water level. Tulah, my car's water tank is just beneath the seat. Bila air tank kering, dengan I-I sekali berasap kang, nauzubillah. Nak tunggu tuan besar cuti barulah dibawak my baby tu pegi servis. Meanwhile, biarlah I jadi pomen.

Balik dari SA drop T and her barang2 at home, then I zooom membawa diri menghabiskan $$ tuan besar, hahaha. Bukan syoping beli baju raya taw but beli barang dapur. By 1pm tiba rumah, kemas lebih kurang, solat zohor, tacap2 mekap sket then zuuuup to my cooking class. Well, it wasn't a cooking class per se but was just a demo. Paid RM18 maka dapatlah 2 packets of pre-mixed flour and of course we got to bring home some of the demo products.


Presenting Mr Kevin but I wish it was Mr Costner!

Clap, clap, clap ...

Banana Grains Loaves & Vanilla Muffins

Lamingtons - strawberry/kiwi fruit/blueberry

I behave myself well today. Balik dari demo tu, wpun I lalu kat bazar, I tak toleh kiri tak toleh kanan pun. Baik kan? Baik sebab selera I untuk berbuka adalah mee bandung. I remain and stay focus on mee bandung. Lauk untuk sahur, akan dipikirkan bila hati I senang sikit.

What time shall I cook then? Mmmm ... yawnnnn!!

9 comments:

kak ja said...

CS, mujoq I terjah umah u ari ni time I tgh tergolek kenyang.. Kalau tak....

I nak tunggu my Mr C buat kuking klas.. Biar ujan ribut, I ttp sanggup redah nak attend!! Tp x dpt Mr C (Kluni), Mr C (Costner) pun ok gak.. I tak kecik ati punyalah..

QueenJah said...

ader la...
tang I tercalah macuk umah tu betollah tu...
tapikan..aritu I pangge u nyonya, sekali tu u tanya kat ja awat pagi2 thalatha dah jadi Ms Qua...camtula lebihkuang...

Eh, or I yg mmg confused? takper la eh, dgn rendah hati ku susun jari sepoloh, mohon diberi kemaafan... I just manusia bese...

kak ja said...

QJ, u tak konpius.. Mmg CS yg tersilap panggil u nama I.. U kena tau, dia dah kena sumpahan I, itu yg asyik nak sebut nama I je.. To tell u the truth, ari tu I pun terkonpius sama!! Mujuq I cpt sedaq!! wakakaka..

somuffins said...

Salam ladies, camana sahur tadi? Ada balas balik tidor ka? I dah buat satu durjana pagi nih, hadoiii.

JA, sama2lah kita tunggu buah dragon jatuh keriba. Diharap our respective 'C' datang sebelum depa kerepots.

QJ, yeslah I silap tulis. Mahap diminta and mohon amfun diatas kehilafan kanda. Tapikan... tapiii, awat hang tak jawab soklan chek tempoh hari? Chek tanya kenapa majuk? Adakah sebab kueh cara tak manis?

Takde kes sumpah sumpit. Silapnya pada nama puan2 badan.. Ja, Jah.. hehehe.. larriiiiii...

fifyz said...

*telan air liur*

dugaaan sungguh masuk umah ciksom nih..

Spices of Life said...

clap clap clap.. pandai you...

3E said...

Aunty CS......i suka panggil u aunty CS...i tau u perasan muda....but i like to call u Aunty CS...jgn marah ya...nanti lekas tua....

Anyway, best arr u sempat masuk gi class puasa2 ni ya...lepas ni boleh la minta resepi yg u blaja tu ya....

kak ja said...

I takkan mgkn dpt tidoq mlm ni, memikior dan membayangkan apakah kedurjanaan yg U dah buat pepagi subuh sepi'ee tadi..

I good girl tau.. Lps subuh, I ziarah u all, then main sudoku.. Then bila I tidoq balik, tak plak sampai bermimpikan Mr C I tu ataupun u punya Mr C..

somuffins said...

FIFYZ, takde apa.. makanan aje tu, heheh.

AZIEDA, clap3 too. Credit goes to Mr Kevin.

3E, I nak nangishh 40hari 40mlm lah cenggitu.

JA, ekceli tak baper durjana, nasib baik I .. mmm, mmm...