Thursday, 17 September 2009

27 Ramadhan ...

"help"
.
2 hari lagi hari raya. Boleh tunda tak? Nak tunda bila? Bila2lah tapi bukan tulat. Ehh, mana boleh? Nape tak boleh? Muktamad, tak boleh! OKlah, OKlah! tanya jer.
.
Keadaan rumah masih status quo. At least kat luar tu rumput dah dipotong. Nasib baik siHasan perihatin anta sms "Kaka harny may potong rumput". Intai dari tingkap, nampak cam OK aje hasil kerja 'expat' I tu; tapikan .. bila I terpandang nun jauh disana pucuk pokok Sepuleh I yang baru merangkak2 nak hidup, what the?? Punah terus dimesennya!!
.
Dari celah tingkap juga I sergah dia "eeeeiiii.. pokok saya tuu". Dia terus menuju kat pokok Sepuleh dalam keadaan bersalah. Haha..kan dah pucat?? Katanya pokok tu masih ada akar. Sigh.. nasib baik mood I baik kalau taaak .. tapi menciii taw. Dah banyak kali kena mesen cam tu.
.
OK since raya tak boleh ditunda2 lagi, maka I perlu jadi JANITOR.
.
But where to start? That standing fan needs some help .. so I guess I should berdezuupp kesitu! <- boleh percaya ke?? Yawwnnn..

7 comments:

anneaziz said...

CS.

HEHE! Fan I dah di cuci....mcm tak cayer jer, awal I siap untuk beraya walaupun mood raya zilch, zero, kaput...

ain said...

saya pun sama gak..still do nothing to celebrate hr raya!!!!

3E said...

Aunty CS....amik kad raya kat rumah kita ya....FYI, i pun rasa biasa2 ja raya ni.....

cik cibil said...

ciksom..kite nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin.. mintak maaf kalau ada tersalah kata sepanjang perkenalan kita di alam maya.. hehe kalo makan ketupat tu ingat la kite yang tkde ketupat ni.. cedehhh..

G'Zain said...

Yalah CIk Som wa pun nak tunda kal boleh. Mulai harini ni wa sure tak cukup tangan. Banyak menda lum buat sibuk dengan kerja opis jek.

Anyway Salam Aidil Fitri Maaf Zahir Batin dari wa sekeluarga..

somuffins said...

ANNE: Tahniah! Ada apa2 ke yang rajin sangat2 tu? heheh.


AIN: Apa nak jadi kat kita2 ni ekk?? Jom carik mood yg hilang tu. BTW, thanks for the raya card.


3E, thank you. Nanti I ambik.


CikCibil, selamat hari raya. Mohon maaf zahir dan batin. Kat sana takde ketupat, kan?kan? tapi janganlah cedehh2 ok? Kalau cedeh2 susu pekat marah nanti, haha.


Gee, where have you been?? Busy kerja, sempat beli baju raya for Alesya tak? Selamat hari raya to you n family, wa mohon maaf jika ada tersilap kata dsb.

uMMisYa said...

Selamat Hari Raya Kak..sya raya kat klang je...tahun ni rasanya tak beraya ke perak kot sebab keta baru xcident...byk RM dah keluar..

Kak beraya kat mana