Saturday, 19 September 2009

28 Ramadhan ...

Alhamdulillah ...

Untuk memeriahkan 'achievement' dlm bulan Ramadhan
I disarankan masak pulut kuning & rendang malam tu juga
Maka juadah siap dimasak tepat pukul 2.30 pagi
Lewat sebab I zzzzz dulu
.
Tak pasal2 cheezy.chickaroni dapat nama?
heheh, taklah ...
bekas tu as pengukur untuk 1.5 pot pulut
so next time senanglah I mengagak

18 Sept
Macam takde kerja nak buat kat rumah tapi untuk keselamatan T, I kena temankan juga. Katanya nak cari belt tapi belt tak dapat2 atas sebab musabab T aje yang tau; maka instead diangkutnya blouse/t-shirt. Lagi ??? Well, this time dia keluarkan duit sendiri tapi .. "Mi, blouse ni Umi belanja ehh?". I ni selalu aje kena pau cara impromptu cam tu. Nasib baik my big boss perihatin, siang2 dah kasi bonus..

Masih tak melawat 'cucu' I lagi. Dah pergi setengah jalan tapi keadaan jalanraya yang sesak, some more hari hujan, maka terpaksalah detour balik rumah aje. Kalau pi melawat pun, takde chance to gomol2 the baby as she is being put in isolation due to unforeseen circumstances. *sigh*

TB n T macam nak ajak ke bazar tapi I takde mood. Mood I nak masak, masak dan masak. Whoah! sounds very persistent! haha.. setahun sekali mood cam tu menjelma. Anyway, takdelah I masak bagai .. just mee kari yang oooh-lala, malas nak citer.
.
4am: For sahur I masak gulai ayam daun kesum 'halaljadah', omelette, fried papadom and of course jemput2 pisang.
.
19 Sept:
And now, berpijak dibumi nyata. Macam2 nak kena buat nih .. macaaam... dah macam nak nangishhh nih.. huwaaahhhh!!

5 comments:

Oldstock said...

Salam aidilfitri buat somuffins sekeluarga,

Don't worry lah... buat apa yang boleh. I'm sure apa yang dimasak itu will turn out sedap.

Maaf zahir batin dari Olstock dan famili.

somuffins said...

Oldstock, Selamat hari raya to you and family. Maaf zahir batin. Balik kota Singa ke? Jgn lupa makan kacang POL :-)
(and thanks for trusting in my cooking, haha)

Naz said...

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin!

I'm so happy our paths crossed :)

kak ja said...

Silamat hali laye, Cik Som..

Maaf zahir batin..

Ni mlm raya, I masih teraba2 mencari mood raya.. Tp berjaya gak le masak Rendang Ayam Kpg siang tadi..

somuffins said...

Hi Naz, selamat hari raya to you too, and maaf zahir batin.
"Same here, I am happy too" :-)


Ja, biasalaa takde2 mood ni kan? Janji rendang ayam sedap hingga menjilat kaki seperti kata Anne (Bruce suka jilat kaki kot? haha).