Wednesday, 2 September 2009

Wantan for Cik Som II

Cik Som, kat sini I tunjukkan rupa 'mereka' saja so that you have some ideas. I tak boleh pulak nak beri you resipi yang spesifik sebab I masak tak guna resipi tertentu. I masak ikut firasat jer. You boleh check at my sidebar nama 'Salt n Tumeric', kat situ dia ada ajar camana nak ponjotkan kepingan wantan tu.
.
Please also garab the recipe from the internet; should you have any queries, just call my name, and I'll be there ... (eh.. terngiang2 pulak suara MichaelJackson ek?).

Mee Wantan (kebetulan ada dlm esbok)


Kepingan wantan tanpa inti


Kepingan wantan lepas diasak inti



Selamat digoreng jadi 'dumpling'

7 comments:

Cik Som said...

Waaaaaaa sepantas kilat Kak Som membalasnya! Caaaayaaa lah! Anyway, tq. selama ni mmg pernah nampak kat Tesco tapi tak berani beli sbb tak pasti itukah dia. Ingatkan wantan mee ni stail yg kering juga. Pastu Cik Som Sr pernah tak cuma mee yg serupa tapi kaler hijau? Dia tulis mee bayam?? Apa itew? Sedapkah agaknya?

somuffins said...

I dah pernah makan yg ijau tu, dua2 rasa lebih kurang aje. I rasa mcm nak masak wantan ni lagilaah. Hmmm...

Naz said...

Salam...
(slurp)... teringin jugak nak try buat dumpling ni. I have to say I know very little about Chinese food. Baru habis selongkar freezer and so bercinta untuk mula masak today.
(Kalau Mak dengar ni, dah siap i kena senduk!)

kak ja said...

Nnt nak terjah umah CikSom Jr, tgok wantan dia..

Naz, kja tgh dok bayang Mak Caq ligan Naz dgn senduk.. Senduk gulai kawah plak tu!!

somuffins said...

Wkumsalam Naz.. slurp jgn tak slurp, heheh. Buat inti dumpling untuk mkn sendiri tak tension sangat, belasah jer. Wah! you pun ada love-hate r'ship with your freezer ek? Arent we all are??

Ja, wait for meeee..!

Naz said...

tumpang lalu Madam Muffins...

Kak Ja, itu baru senduk...haha! tapi Mak I tu kan penuh sopan santun. Dia ligan pun tak laju mana :D

Somuffins,
Freezer I tu macam treasure chest. Macam macam ada. I think kalau i tak larat dah nak kerja, I nak buka kedai using my freezer alone. Try your luck kinda thing. Sekali seluk 50KR...tengoklah apa yang dapat!

somuffins said...

Naz, macam LUCKY DIP ka? kakaka..