Sunday, 23 August 2009

2 Ramadhan ...

Alhamdulillah hari kedua berjalan lancar .. aman dan tenteram.

Since tuan besar berbuka di ofis hingga Jumaat nih maka puan besar pun naik tocanglah. Naik tocang as in takyah masak cepat2. Banyak option untuk tidak memasak cepat2, kan?; salah satunya surelah melawat bazar Ramadhan (BR).
.

On your mark, get set .. GO!

T tak nak ke bazar awal sangat "bila kita tiba rumah dah azan terus makan" sebab tak sanggup lama2 tenung makanan atas meja. OK gak tu memandangkan I takyah hidangkan makanan dengan sopan sebab tuan besar tak berbuka kat rumah. Tapi kalau pergi lambat sangat, makanan fevret dah habis camana?

Keadaan kat bazar takyah cerita, paham2 ajelah. Somehow mood I tak menyerlah sebab tak nampak lontong kering. Mencii. I cepat2 beli 2 bungkus nasi lemak + ayam berempah/sotong dan otak2 (untuk sahur); T pulak beli yong taufoo dan cempedak goreng aje. Sopan kan kitorang? Oh ya, I beli sebijik bun inti daging kebab share bertiga. Alhamdulillah kenyang.

<> pukul 9.30pm I dah belayar ke slumberland. Terjaga pukul 1140 bila dengar sayup2 tuan besar beri salam. Mata macam kena lekat gam Uhu tapi sempat juga buatkan tuan besar air, lepas tu I boom semula. Pukul 2am I mula masak nasik, sup sayur + bebola ikan dan ayam masak kicap. Lauk sahur ada 3 + 1 (otak2). Tuan besar 3 beranak suka otak2 (tapi I tak suka, dono y).

Selingan ..
Paper hari ni kata anak2 MJ hasil dari MarkLester. Biar betul? I used to minat si Mark tu lepas tengok S.W.A.L.K. zaman dulu kala. Sebenarnya lagu2 BeeGees yang buat cerita tu syok, semua hit songs pulak tu.

I tak boleh lupa kenangan empat beradik tengok wayang tu kat KL. Ndja, K and I datang KL masa cuti sekolah and B berusaha bawak kitorang jalan2 dan belanja tengok wayang. Wayang tu lekat kat hati I for very very long time, until now even.

For all the good memories we had with B, how can I not mend the broken silaturrahim with him and his family? It's all about love. Siblings love and nothing else.

2 comments:

Spices of Life said...

you know. he loves you.. just put ur energy on him jer.. hmm .. as for mark lester . amboi. i pun ada crush on him..
so apa certa anak MJ gn ML? biar betul ke?

somuffins said...

Azieda, try as I might .. but..
Anyway, thanks for the advice.
ML kata MJ mengaku dia takleh 'perform'. ML pun kesian dengar citer MJ tu, and since ML was capable to father 3 children, dia pun offer his dot3 to MJ. ML is confident to claim that anak2 MJ, if not one .. ALL are his. Gitulah citernya.