Wednesday, 12 August 2009

Award Merak Kayangan

3E and Inahar, thank you for these awards ...
*

AIYEMSORI! Tersilap ragut award '4 beradek berlenggeng' nih... kahkahkah .. (apalah yang I angan2kan, kan Ja kan?). But wate-da-menet, takkan I nak ragut sesuka ati, kan?

6.30am - Pepagi lagi D bermurah hati belikan I k.f.c. breakfast set. I thought burger ayam rupa2nya ada telur n kentang aje. I tanya D "Saper suruh beli kopi nih?". D kata "breakfast set ada kopi". Ohhh, gitu ehh? Heheh.. jakun!

Camana orang boleh minum neskopi yang hitam pekat cam tu? Berkarat rasa tekak tapi CikMaya the Duta kata minumlah bebanyak sebab ia ada antioksidan boleh nyah toksik dari badan. Untuk CikMaya maybe orite sebab kopi pekat yang dia minum dah didilutekan dek air laut; almaklum bukankah dia ikan duyung? haha..

8.30am - Had another breakfast at Rest.Ubi.Kayu to celebrate Z's birthday. I belanja breakfast aje takde hadiah tapi tetiba I pulak yang dapat belated b'day gift, a maroon pouch-like bag. Alhamdulillah rezeki.

Lepas makan kita melawat Jaiyen beli barang2 keperluan <- baik aje bunyinya 'beli barang2 keperluan'. On the way back, we all singgah rumah Hjh P sebab I ada belikan dia pengat pisang. Bercerita cam nak rak maklum dah sebulan tak jumpa since majlis cukur jambul cucu dia. Bestlah bila tau ada orang Melayu buat biznez jual daging n steaks bagai. Mintak2lah berjaya.

Lepas ni nak buat TAG Cik Som Jr beri.
Soalan susah2 belaka, nampak gaya ...
terpaksa 'kopipes' jawapan

4 comments:

Spices of Life said...

coool awardssssss.. nicee......

3E said...

tima kasih cik somuffins sbb sudi tepekkan award dari I.....

wah...pepagi buta lagi dah dapat makan breakfast kfc....i likes kfc...

kak ja said...

Gambaq award ni cantik le CikSom..

I dok imagine u 'berlenggeng' mcm the only girl dlm gambaq tu.. Perrrhhh!!

somuffins said...

Azieda.. malu aaar (sambil sembunyikkan setengah muka dlm baju).

3E, u tak perasan ke I silap ragut award? tssk, tssk.. mahap atas kesilapanku.

Ja, camanalah I boleh ragut silap award? Lorong belakang nak kerumah you tu 'keras' ke? Atau.. memang I dah TUAlite zon?