Thursday, 6 August 2009

pACUAN 4 roda ...

Kata nak raya kan?
Maka tahun ni I bertindak agak cepat
walaupun pembelian acuan2 tu takde kena mengena dgn raya
toot..toot..
*
comel ekk acuan2 tak-melekat tu?
I vangga and hepi ever after dapat miliki benda2 tu
harus beli sedozen tapi itu hanyalah bisikan setan
(setan yg jadi logo Man U tu laa, hahaha..)
*
lalu kedengaran satu suara lain
"jangan membazir"
oklah, oklah .. I ambik 4 jer
(kalau 8 tak kan tak boleh wahai suara??)
"tak boleh, jangan degil!"
(ngaderlah suara nih, orang cakap dalam ati aje kan?)
*
Kononnya clearance sale at 70% discount
Tulah kata2 manis dari cik KolStorej
Yalah tu, berdosa tau tipu pembeli esp cam I nih
tak nampak apa2 yang menakjubkan pun
kalau ada, nak gak I angkut 1 non-stick pan
*
Sejak the two inspiring chefs
tersangat gemar masuk ke dapur
maka adalah sangat wajar
tiap sorang dibekalkan a non-stick pan
(untuk mengelakkan perang saudara)
*
Keadaan di dapur perlu aman dan tenteram
I sebagai chef diva kena pastikan
kedua2 chef bawah jagaan I
mesti dalam keadaan selesa dan gembira
*
Bila sesi masak bermula
ingat...
kena hormat hak masing2
kena jaga adab sopan
tata susila
*
*
Jangan jadikan dapur kita sebagai medan perang
elakkan perang mulut mau pun perang sudip
jangan jadi si Gordon Ramsay tu..
tension aje bila masuk dapur
kena stroke kang baru tau..
*
*

11 comments:

kak ja said...

Eloklah u beli 4:-

1-utk tolong u siang2 ikan sutun
2-utk tolong u memasak
3-utk tolong u mengemas
4-utk urut2kan badan u bila u dah letih..

Pandai u nih!!

*Org ngantuk tgh merapu!!

somuffins said...

Ja, since u memuji kata I pandai <- pantang dgn puji2an, maka merapulah lagi. Gua sker ..
Anyway, you tak tdo dari pukul berapa nih? Jaga kesihatan Ja oii!

Cik Lina said...

chef nak masak apa ngan acuan kiut tu?

somuffins said...

CikLina, chef tu memang perasan. Ya-ya aje beli acuan tu tapi oven dia masih comatose lagi. I berangan nak buat roti and kek.

3E said...

Somuffins....angkut satu la oven tu....so, u bleh la bikin roti, kek or whatever dengan menggunakan acuan2 u yg kiut-miut tu....

dina said...

acuan tu memang cute kak, tapi cukup ke 4 jek? --->jadi suara hati...

rinnchan said...

Ya...Ya...We want Heaven Kitchen Not Hell Kitchen... Perang makan tak pe. Semua kenyang, Kalau perang sudip dan belanga...sat gi ada yg kena masuk spital plak !!!

Cik Som said...

Kak Som> Esok, biler cup yg comel tu dah berisi... hantar le isinya kat ipoh yer. I sudi jadi tukang makannya. :))

somuffins said...

3E, pokok taugehnya, I ada masalah ruang. Ruang kat umah dah padat, ketat dan sendat :-)

Dina, kenapa beli 4? sebab I amalkan 4C -> cepat masak, cepat siap, cepat makan n cepat rehat. Mithalikah I?

Rinn, betul tu. Bila masak with TLC, makanan mesti sedap punya~

CikSom, insyaallah acuan tu akan dipenuhi .. dengan .. angin? huahuahua ..

Cik Lina said...

Cik SOm, buat puding roti guna acuan kiut tu, best gak kan?? huhuhuhu...

somuffins said...

Cik Lina .. sesungguhnya memang teramat best.. (sambil anggok2kan paler, heheh)