Tuesday, 24 November 2009

anak n cucu ...

Setiap minggu bila T balik semula ke kolej, mesti tinggal satu dua bajunya yang perlu I basuh termasuklah satu tuala. I tak basuh tuala tu cepat2 sebab adanya tuala yang tak berbasuh tu, I anggap T ada depan mata I. Kadang2 I syium tuala tu... masih wangi. Kalau masam? Lagilah I syium .. heheh.

Apa kena dengan I nih? Sentimental or terlebih emosi? *sigh*

Minggu nih I tak hantar T balik kesana sebab dia drive sendiri. Adusss.. betapa risaunya I bila dia drive sendiri kesana. I tenung aje jam didinding sebaik saja kereta meluncur membelah jalan. 5, 10, 15, 20. Dah pesan "tiba aje sms Umi". Alhamdulillah 20 minit kemudian "T dah sampai".

Tiap kali dia perlukan kereta, I pasti risau. Bila dia mengeluh2 penat sebab kena tunggu bas 45 minit untuk ke kolej dalam panas/hujan, bas kurang/tempat makan tutup sebab sem break, makanan tak ngam sebab cirit beret, blablabla .. maka terpaksa benarkan dia bawa kereta kesana (untuk 3 minggu saja).

Oleh kerana tak sihat - demam & cirit - maka manjanya pun dilebih2kan. Nak makan tapi takde selera. Nak makan tapi tak nak makan nasi. Nak makan bihun kung fu aje. Bila I tanya nak makan nasi tak? "Naaak.. tapi Umi suapkan". Bertuah punya budak ..

Kejap lagi I nak jenjalan ke Bukit Naga dengan 2 'wan' kenalan siber. We all nak ziarah 'cucu'. Kalau dapat kidnap cucu tu, best ek? Diam2 kita bawak lari, biarkan Umi n Abi dia panik, harrharrharr (gaya gelak puas lepas dapat harta karun).. Pastu kita mintak ransom RM60K. Kami bertiga share RM20K sorang. Cukuplah tu kan? Jangan tamak, tak baek ..

So bebeh, daaa.. jumpa lagi (siapakah bebeh yg I maksudkan tu? YOU lerr, saper lagi kan??)

12 comments:

kakcikseroja said...

Salam CS..

RM20k tu banyak tawww.. mintak kat kakcik RM2k je, boleh... hahahaha... boleh blahhhh... :)

ain said...

kita pun nak gakkkk...tak byk la...RM10k je kot.hihihi

psst...manja2nya anak akak ekh. siap nak suap2 lagi!!

PUTUBAMBU said...

20K..? hmm..lumayan gak tu..

tulah kan kak.. bila anak kecik, risaunya lain..bila anak remaja.. risaunya lain..

anak dah besar panjang..risau lain pulak dah..

pendek kata..jadi ibu ni.. macam2 risau ada....

Ibu n Abah said...

Kak som,
seronok betul baca kak som mewindukan anakdara T... kami belum rasa lagi sebab masih tinggal sebumbung..(manjadi kawan gaduh jer..).
Wah..mana kak som nak melarikan diri dengan RM20ribu jer.... Baru pergi shopping kat mydin dah habis separuh...
Belum lagi makan kat Restoren Sari Ratu...
(mintalah lebih sikit...boleh shopping kat giant...)

kak ja said...

CS, I bkn mcm Kakcik yg mintak RM 2 ribu.. tak gak mcm ain yg demand RM 10 ribu.. I nak SEMUAAAA!!

Awat le T tu sejibik mcm Adik?

3E said...

Anuty Somuffins....skit arr ransom RM60k tu....len kali minta la banyak2 skit....

mmm....ni T baru ja blaja kat SA and still every weekend balik rumah and peluk cium u....u still merindui T...camne la kalau si T tu dah kawen and tak duduk dekat dgn area rumah u??? sure u rindu bangat dan mesti sedih sampai leleh2 air mata bila teringatkan T 'kan....

QueenJah said...

Salam Cs,
hak3...mlm tadikaaan...I mimpi...
kalu selama ni I nengok u dari tepi jer, tapi mlm tadi u toleh kat I..hak3, tapikan tapiii...
betulker itu wajah u yg sebenar? hmmm

somuffins said...

Salamku untuk semua yg sudi/ingin/malu tapi mau berkongsi wang ransom 20ribu ku itew :-)

KakCik.. nak 2K aje ke? Untuk KakCik sorang, I lebihkan RM500 (shh.. jgn bitau diorang).


Ain, Ain, Ain... (sambil geleng paler). 10K? Banyak tuuu.. Untuk Ain, hmm..hmm.. kita runding mlm nanti :-) ..
p/s: My doter terlebih manja sbb baru nak baik sakit. Lagi pun kita dpt pahala menyuapkan anak, kan kan?


Putu.. betul tu. RISAU yang ada bermacam2 perisa... Tapi mana boleh yang manis aje ek? Kadang2 yang pahit tu jadi ubat.. kan Putu kan??


Akak, perasaan syahdu kat anak dara tu ada beberapa sebab almaklum kita para ibu ni, hati kita asyik tersentuh aje kan? esp. tersentuh dgn something yang baik. Akak.. 20K tu lepas dah kena cukai... bolehlah kita semua makan besar kat Sari Ratu. Amacam??


Ja, you nak semua? All that 20K? Naper you baik sangat nih Ja? You sanggup ka masuk lokap kerna 20K tu Ja? Biarlah I masuk sensorang - kat sana takyah masak, takyah mandi, yahoooo~
Naper T mcm Adik? Sebab diorang yg bongsu kot?


3E, cukuplah 20K tu. Tak baek tamak2 khan?? T kata.. kalau dia belajar kat obersi, dia nak I ikut sama. Kalau dia kawin orang jauh? Huwaaaaahhh... huwaahhhh....


QJ, adakah rupa I seanggun SeriDewi janda Sukar* atau buruk bak Nenek Kebaya pada pandangan sikecik tu?? Kalau ala2 keduts manja tu, MEMANG I lah tu..

aintsuperwoman said...

salam. org lain sumer minta riban-riban. fa nak dalam rm500 je. buat duit minyak nak balik kampung esok. heheheh....tak boleh? kenapa? oooo...okay, rm300 je.

somuffins said...

Fa, oleh kerana Fa sendiri yg menurunkan dari RM500 ke RM300, maka I berbesar hati beri Fa 1K. Ok, ok.. u r welcome. Dont mensyen it.. :-)

kak ja said...

I bknnya apa, CS..sekadar menghayati semangat korban.. I tanak biar u kesunyian kat dlm sana tu..

Depa ngengada, tp kita suka je nak melayan, kan CS?

somuffins said...

Ja, kita buat havoc dalam tu, nak tak? I bawak gitar, you bawak drum. OK??

Depa ngengada .. ya kot? Ikut siapa agaknya ek? For sure bukan dari kita, mesti gene dari bapak memasing. Ngeh2.