Tuesday, 10 November 2009

WAI-EM ...

Dear You ...

Perlu dimaklumkan, memang dah lama I tak berchatting thru YM. Selepas my sparring partner yang TU alami perubahan besar dalam hidupnya; dan kebetulan pulak dia takde kemudahan internet, maka I am back to square one. I dah takde teman untuk berchatting, tak seperti 3 tahun dulu. Sob3 ..

Adalah sekali sekala I berYM dengan my hubby (dia dibilik atas, I dibilik bawah - romantik kan?). Pernah juga kitorang guna webcam testing 123 gitu. Tapi as usual I ni pemalu kan? Makanya, webcam tu taklah diguna pakai untuk tujuan ber'flirt' with each other. Sekali sekala bila anak I datang virus ngengadanya, dia pelawalah I berchatting (walhal dia kat bilik depan tu aje aah). I layankan juga cos that makes me happy. Ni cerita dulu..

I ON YM sebagai short cut untuk ke inbox e-mail. Selalunya my status memanglah 'halimunan'; I become invisible. I selesa bila jadi invisible woman. Sekira adanya orang buzz tatkala I became invisible, I pasti layan without fail.

Pernah dulu, I terima YM dari kenalan siber (kawan kita) tapi text yang diberi dah terkena virus .. tetiba bahasa Vietnam timbul. Masalah untuk dia tapi quite unsangkarable, masalah tu dah berpindah kebahu I.

Only lately I perasan .. I tak boleh aktifkan my YM. Pastu semacam ada message in English flying fuuh fuuh fuuh which I tak ingat apa + that virus Vietnam tulah. Sejak tu I tak guna jalan pintas bila baca my e-mail messages.

.. and yes, I memang ada terima short text dari you tapi bila I balas, jawapan dari you memang dah bertukar jadi bahasa KhmerRouge. Bahasanya guna 3 huruf aje. I ada jelaskan kat situ that my YM was inflicted with V-virus. You dapat tak message tu? Apa pun terjadi, I bukan sengaja tak balas. You know me very well, don't you?

2 hari lepas bila cuba baca my e-mail msgs, boleh pulak I terima offline messages tanpa I activate the usual YM screen (dalam domain e-mail). This is new to me. Am I that kuno? I was like 'so yesterday' huh?

You ... I need to write more ... but I can't, not right now. It's almost lunch time .. I need to get ready. My hubby dah signal2 tu mintak I bersiap cepat.. Dah lapar lah tuu..

Jumpa lagi .. lu tunggu wa ok??

11 comments:

kakcikseroja said...

Hmm.. adakah entri ini ditujukan kepada seseorang yang khusus?? (pusing-pusing mata..)

ain said...

nasib baik YM saya masih okay2 lg. kalau takkk...memang tinggal gitu aje le. tak reti nak repair.hehe
Now ni saya byk guna skype dr YM utk chatting ngan hubby. jgn buat hal udah le. mau meraung sy nanti!!!

Ibu n Abah said...

kak som,
saya tak tahu nak ber YM. Jom kita mulakan club YM...

QueenJah said...

YM???
yok mengkung fu?
huwarghhh...

nak tidooo....
wajin2 mathak heh.

somuffins said...

Kakcikseroja, nak jawab, tak jawab, nak jawab, tak jawab ..
(bertambah pusing mata kakcik nanti, hehe)


Ain, kalau takde YM/Skype camana? Harap JB tak banjir dahsyat macam 1-2 tahun dulu :-)


Akak, berchatting guna YM memang seronok. Lebih2 lagi dgn kawan yg sekepala.


QJ, what happen to you? Tak sihat ke? Nak bantal busuk tak? Puting nak juga ke? Shhhh... dah pi tidurr.

mamu said...

Elloooo sis Mos ayu..hai sis (cik puan) yg ayu... cen cer cen cen cen... kuikuikui... YM u tu cik som nak kena kasi injek H1N1 nyer injeksengk... baru virus tu lentokkk.. huhuhuhu... but eniwei... gud samtiem tu chet waya Wai Emh. yu teik keir okei.

kak ja said...

ym? hmmm.. I ada citer yg tersendiri.. tp bkn yg I pernah story kat u tu, CS..

I pun slalu menghalimunankan diri I kat ym.. Tp those yg pernah chat dgn I, akan tinggalkan offline msges kat I n I akan jwb.. Buat appointment utk online kalau perlu..

somuffins said...

Mamu, u 4ghot tuput letta 'L' bifor d werd 'ayu'; hens ai tenkiu, hahaha.
I duk pikiak apalah mendenya 'waya' tu. Har3.. keji!


Ja, orang yg femes2 aje suka menghalimunankan diri, kan kan? Ahahahah.. (gaknya ada tak orang mual2 perasaan dgn kata2ku ini??).

3E said...

Aunty Somuffins...

I actually tak suka la berYM...malas nak taip2...for me cakap face to face baru best.....

somuffins said...

3E, betul gak tu tapikan tapi.. just imagine bebila Mr E gi jejauh kebenua lain.. Choice yg u ada hanyalah YM, caner?

BerYM ni best giler BILA 1. sama2 pandai menaip 200wpm (haha) 2. sama2 ada cerita best nak dikongsi 3. internet line mesti superb if not... berasap2lah kita 4. takyah bersiap n bersolek bagai bila berchatting dgn kawan2 5. takyah tutup aurat (auwwww gitu) 6. takyah sediakan air,hehe 7. bagus rihatkan suara bila serak/batuk

Tu diar 3E, banyak dah benefitsnya yg I berikan tu. Apa pun, it's up to you. BerYM nih bessh...

3E said...

aunty, wow....begitu banyak rupanya benefit YM yamg I tak tahu ya....tq la sbb kasi tau....
tapikan tapikan tapikan...(ikut cara U.....