Friday, 13 November 2009

nyiau.. nyiau ..

1040pagi bertolak ke SA menjemput anakanda. I harap sangat dia takde plan nak kemana2 sebab niat dihati nak ajak dia sama2 pergi beli groceries. Belum sempat lagi I keluarkan perkataan, dia dah kata "Mi, boleh tak makan waffle?". Sanggup ke I kata tak boleh or tak cukup duit or I tak bawak wallet or whateva? <- banyak reasons boleh beri, kan?

.. and so T had waffle with dollops of vanilla ice-cream, I had root beer floats (all time fav) n deluxe burger (kecik jer tu pun kena cukai..sob2). Tapau for D a set of double deluxe cheese. Dah bitau dia I belikan burger set (banyak tu), tapikan tapii.. "Tq Mi.. make the burger 2 boleh? I pay u back" <- cantik ek? Kasi betis nak peha.

I nak jadi jahat sikitlah, since dia kata nak bayar balik, I akan tunggu. Janji tetap janji, kan? Proses pembelajaran .. kena tepati janji w'pun dengan emak sendiri. RM6.50 boleh beli jus oren Tropicana; perap dalam fridge kejap and whoaa best ... sejuk tekak I.

Tiba rumah aje, 'benda oren' tu yang dicariknya. Nak mandikan, nak main2..

Nak main2 dengan kucing yang tak tau dari mana asal usulnya. Ntah2 pet Nenek Kebaya tak? Owh! (tepuk dahi sat). Tak cukup dah ada 12 ekor kat luar tu, ambik yang oren tu lagi. I think D dah goreng I taw .. dia kata kawan dia punya, jumpa kat padang - tapi kenapa kucing tu ada kat rumah I? Ni bukan pertama kali. Dulu cam tu juga. Kata kawan punya tapi ...

Bila I dah sayang .. nilah menciii nih .. I HATE IT BILA I SENDIRI TAKLEH KONTROL RASA BELAS, KESIAN, dan ntah apa2 lagi rasa kat anak kucing. Pulak2 sidia tu respond bila namanya dipanggil... "GB.. GB.." "nyiau.. nyiau" <- pelat lagi, hehe.

Bukak laptoplah konon tapi dia berlayar ke lautan biru .. bersama2 si GB .. Alahai .. anak beranak dapat virus kesian kat kucing. Penyakit hidup .. taaaaaaaaaak sukaaaaaaaaaaaa!

12 comments:

Ibu n Abah said...

kak som,
barulah best sikit.. dapat baca kisah kak som. bila kak som cerita.., ceria rasanyer...
(Agaknya siti zubaidah yang terselamat dari di pancung sebab pandai bercerita dulu tu... ada kena mengena dgn kak som ker?...)
[mengerutkan kening sambil memikirkan kemungkinannya...]

G'Zain said...

Salam Cik Som,

Hmm lu betul buat wa terliur tahu waffle and ice cream yummy as yummy as ubi kayu rebus pekena dengan kopi kat Restoran Ubi Kayu huhuhu lama dah wa tak lepak c2..

ain said...

saya pulak memang tak suka kucing. klu nmpak je kucing mulalah nk perambat ngan penyapu. hehehe

QueenJah said...

I plak baik sket dr si ain tu...
I cuma sker nengok kucing tapi nak pegang? O..owh...geleman lar..!

kak ja said...

I kan, kalau jumpa je kucing, I pegang ekor dia, I pusing2 sampai cukup momentumnya, then I baling jauh2.. berkecai, I tell u!!!

wakakaka.. baca boleh percaya jgn sekali2.. sekali-sekala pun jgn.. yg buat mcm tu my Kanda Anne je..

somuffins said...

Akak, jangan kerut2kan lagi kening tu, meh I bitau jawapannya. Jawapannyaaaaa ... kita tungguu selepas ini.. <- ada gaya Aznil tak? hehehe..
P/S: Saperlah I jika dibandingkan dgn cik Bedah tu, kan kan? Apapun, tq sebab sudi membaca.


Wkumsalam Gee, how r u? Waffle tu versi Shah Alam; jauh kan? Wa pun lama dah tak ke restoran UbiKayu tu. Parking punya hal, wa pedaplah. Nak pergi for bfast mmg boleh tapi mood tak mari kalau pi sensorang.


Ain, jangan perambat kucing tu. Mana tau kucing tu jelmaan si pari2 ke? Haaa...


QJ, you 'baik sket dari Ain'? Maknanya Ain 'baik banyak ehh'?, hehe. Geleman pegang kucing? I paham perasaan tu sbb I dulu macam tu tapi Dia yg menukarkan perasaan I menjadi 'auwwww, so syahdu one'.


Ja, I harap you bolehlah buat perkara *terpuji* yg sama pada gajah, rimau, singa, badak dan mereka yg berekor (yg kecik2 size kucing tak main eh??). Pastu kan, I pun panggillah you JAne.. (oghang ghumah dak Tarzan tu).


I WOKE UP AT 4 HANYA KERANA ....? Aaargh..

kak ja said...

I tau! I tau! U woke up at 4 hanya kerana tidur u diganggu raja bunian yg tetiba landing kat atas bumbung umah u.. kan kan kan?

somuffins said...

Ja, gud try but kurang tepat, hehe. Puteri raja bunian yg ganggu gugat tidur I. My tank air got masalah 'belon'. Lama dah suh panggil apek repairkan NAMUN..
Puteri Bunian bangun nak mandi hadas period tapi air tank tak cukup. Who does she call? TST jerlah..

mrswongjowo said...

somuffins..
gimme ur house address..kat sini ada banyak lagi cats yg u boleh adopt..free delivery..ada mau?...:)

somuffins said...

MrsWJ .. my house address? Boleh aje.. c/o kat SPCA aje :-)

Cakap benar, I tak sanggopp! Nehi, nehi, nehi ...

anneaziz said...

CS,

Bukak zoo kucing nak? Specialise dalam segala jenis stray yang ada kat Malaysia ni!

Ada 8 kat luar rumah I ni pun dah berkali rasa nak outsorce...tapi mcm CS, I tak leh ler....pandand jer mata yang sengaja di kuyu2 kan tu...langsung tak jadi.

I tau kita kumpul semua antar rumah QJ! Dai kan suka kucing...tgk umah dia nyk gambar kucing!

somuffins said...

Anne, cita2 my dara sebijik macam visi you tu. Dia nak bukak tempat untuk kucing2 malang etc. I tak setuju. Nanti bukan dia sorang yg sakit jiwa menangis2 everytime kucing mati, I pun turut sama.

Jom kita hire a van hangkut kucing2 seluruh KL/PJ ke rumah QJ. Yess..