Monday, 16 November 2009

hujan oh hujan ...

Dari subuh sampai sekarang hujan tak berhenti. Tak sangka pulak hujan sampai ke petang membawa ke malam. Kalau tau, I tak basuh towel dan basuhan lain yang berkehendakan pancaran mentari supaya basuhan kering dan garing.

Keadaan sejuk bertambah sejuk bila I 'bukak' 2 kipas angin full blast. I gantong basuhan dalam rumah aje. 1 load masih ada dalam mesin basuh. Besok ajelah I settlekan. Diharap sang mentari menyinarkan cahaya yang baek punya esok :-) insyaallah.

Nak tanya sikit .. Ada sesiapa tak mandi2 lagi? (sambil mengembang2kan hidung menghidu kot ada bau2an masyam datang dari arah sana, heheh).

Semalam punya hal lepas I beradaabrakadabraa bagai, I berjaya masak 3 lauk. Kacang panjang gor, kari udang n sambal sotong. Bahagia tak terhingga bila I berjaya atasi kemalasan diri. I sekarang dah ada sebekas blended bawang, yes.. cayalah!

Satu lagi cerita semalam .. benda kecik ni punya kerenah, I terpaksa re-wash basuhan sekali lagi.

Dah 2-3 kali TB tanya nampak tak 'note book' dia. Notebook yang dimaksudkan bukan jenis yang canggih tu taw tapi notebook serupa 'buku tiga lima' yang femes tu, hehe. I pun takdelah tolong carikan ke apa hinggalah semalam bila I pick satu load basuhan dari mesin ..

Heran.. kenapa ada 'dirt' warna coklat berleluasa pada setiap basuhan.. hinggalah I encounter benda alah kat gambar tuu...

Heiii, menciiii aaaah nak sambong ceritaaaaa .. menciiiii !!!

9 comments:

ain said...

alamak kak CS...nasib kita samalah. saya pulak jumpa pisang goreng masih lagi dlm kocek suar honey. adusss!!!

psst...dlm keadann hujan yg memanjang ni, bestnya klu ada dryer!!

3E said...

Aunty Somuffins....iye la...pesal haa orang laki2 selalu letak macam2
kat poket suar atau kemeja diaorg haaa....kekadang tu ada tisu la, kertas la....tu semua menyusahkan ja...untung nasib dapat la duit syiling 'kan 'kan 'kan......
mmmm....mmg best arr sejuk2 gini....terasa malas nak buat apa saja 'kan...rasa nak bersellimut ja....arghhhh bestnya tapi.....

QueenJah said...

rugilah Asilah kali ni...
sejuk2 dok sensorang...hah3

somuffins said...

Ain, kes Ain tu very d klasik one, hahaha.. Sayangnya pisang goreng tu.. :-)


Asilah, I tak denda TB sebab ni merupakan kesalahan pertama dia dibawah Akta 1.1 Malas Nak Check Poket (tapi hangin jugaklah..).

Selama Mr E takde, make sure you guna double blanket k?? Har3


QJ, I dah biaserr bab sensorang dikala malam nan sejuk lagi sunyi, Auwww.

PUTUBAMBU said...

kain baju kita kat rumah pun byk yg tak kering kak oii...

kakcikseroja said...

Cik Som...

bau2 asyem tu.. dr org yg tak suka mandi pagi tauuuuuuuuu (sambil jeling kat ja....) larikkkkkkkkkkkkkk :)

somuffins said...

Putu, hari ni pasti semua baju2 tu jadi garing2 belaka. Mentari tengah senyum girang tu..
(masa sejuk2 hujan semalam, kalau dapat putubambu dengan kopi, mesti sedap kan??)


KakCik .. cepaaat lariiik.. Ja dah mengaum tu.. :-)

kak ja said...

Mengatalah!! Mengata!! Free2 je I dpt pahala!! yeayeaaayyy!!

Kat cni pun ari ni cuaca panas.. jemuran I yg dah kering malah dah rapuh tu I dah angkat bawak masuk umah.. Siap bunyi krapp krupp bila disentuh.. Sat lg I DHL kat u, biaq u lipat cantik2.. Pas tu DHL balik kat I..

Oooppss on 2nd tots, u iron siap2lah ek? Yg dlman2 tu pun iron skali tau? Sambil pejam mata pun I tak kisah..

somuffins said...

Ja, all done nice and crispy!! tapikan tapii yg dlman2 tu ada masalah sket.. I set the iron to 'cotton' mode tapi semuanya cam 'kerampel' berkedut2 ajer. Apasal ek??