Saturday, 16 January 2010

Asyik makan aje ...

Since last week, perut ni meragam ala pancaragam polis diraja .. you know the kind of music they play - banyak bunyi trumpet dan cymbal aje tu? Haa.. gitulah suasana perut I sejak 4-5 hari yang lalu. Selera wise alhamdulillah despite the numerous trips to and fro the WC yang meletihkan ... TB paksa I makan pil bulat2 kecik mcm ta** kambing tu. Tertelan juga diiringi air manis if not yukkh..

Semalam dan pagi ni suasana perut masih terasa kepishh kepishh <- macam bunyi ombak dipasiran pantai (mesti ada yg teragak nak nyanyi lagu Anita n Sudir kan? Haa.. tau punya); namun untuk tidak menghampakan kawan2 @jiran2 (ya ke diorang hampa kalau I tak pegi?), maka I kuatkan hati ke majlis 'last kopek' terima menantu jiran (sebelah pompuannya berlangsong minggu lepas di Amsterdam Ampang yang tersangat jauh tu, ingat tak?).

Majlis santai untuk memeriahkan rumah pengantin dengan jamuan makan dan sesi berkaraoke. Jemputan terdiri dari sedara mara dan jiran2 terdekat. Since I kenot sing maka I tak minat berkaraoke tapi diorang2 yang menyanyi tu memang a bunch of sporting lots - ada suara ada gaya dan ada suara takde gaya, haha. TB tak pergi sebab dia bekerja mencari rezqi yang halal untuk anak2, isteri & kucing2). Hingga pukul 1130 malam masih kedengaran muzik dan nyanyian yang kuat tapi bunyi kuat tidak membuatkan mata I semakin segar malah zzzzzzzzzzzzz (maklum dah kenyang dgn soto, mee siam dan pizza wpun I ate a small portion jer).

Nampaknya tengahari ni I boleh menyombong tak payah ngadap periuk dan kuali. Jiran2 terdekat kena punch card pukul 1130 pagi. Kalau bukan kerana jiran, alangkah malunya kita tunjuk hidung kemajlis kawin (sebelum majlis bermula) as if tak sabar2 nak penuhkan ruang perut, kan? Tapi dah itu permintaan tuan rumah, kami akur *wink*.

Note to QJ, hehe.. hari ni kita tuang tak masak, yeay2!

10 comments:

Ibu n Abah said...

kak som,
bukan ke ari tu beriyer bebenor i dengar u menyanyi dalam bilik mandi?..nyaring betul sampai bangi...(ke bunyi jeritan u sebaik terkena percikan air yg pertama?...)
selamat berehat memasak...

Naz said...

Cik Som,
Kalau mengaku nyanyi pun tak pa...kami kami di sini tiada prejudis! :D

ain said...

saya pun tak suka telan ubat mcm taik kambing tu!! pernah sekali anak sy zati kena cirit birit, daddy dia paksa mkn ubat tu sebab dh nak balik asrama. yg kelakarnya zati kemam ubat tu dr jb sampai le ke N9. patutlah bila kita tanya2, dia diammm aje.

Tie said...

Ubat taik kambing ? Ooo... baru teringat.

Kita pulak kalau perut meragam kena makan arang... yang bentuk pil la tu. Tapi kalau arang yang buat barbeque tu boleh jugak, hehe...

aintsuperwoman said...

ha ah laa...I pun asyik nak mengonyahhhhh je!! ooppss...

masa menaip ni, dah tebayang nak gi beli goreng pisang panas2 pulak!!

jom kita puasa nak?

somuffins said...

Salam semua .. *muah*

Akak, ntah2 Akak bermimpi disiang hari tak? I hanya akan kacau orang bila dia zzzzz disiang hari jer :-)
P/S: Percikan air yg pertama bersama2 siapa? Auwww...


Naz, I wish I wish I wish at least nyanyi Doreme... Humming pun bunyi cam sumbang mah*** jer. :-(


Ain, ubat TK (bukan TokKetua) tu kalau dikemam, pahit taw. Camana your doter boleh tahan? OMG!terseksa dia.


Tie, best juga. Buat BBQ hanya kerana nak kan arangnya sbb perut buat hal. Kenyang Tie, kenyang..


ASW, whylah sebut goreng pisang?? I ni cepat tersentuh bila orang sebut apa2 pasal pisang :-)

QueenJah said...

Salam Cs,

Duuluuu I pernah dengarlah, owang2 tua syakap, takleh selalu nyombong tau esp ngan piuk koli, nanti kalu tak kuar tombong boleh terus jadik kuli!

Ntah lar...btol ker tembewang ker, jgn tanya I balik taw! tatau apa jawabnya...

Harap lebih kesian kat peyut tu, mulut kena bg kijesama ok!

Love,
QJ.

somuffins said...

Dear QJ, I harap cewita tu tembewang velaka. Ekceli vukan I nak nyombong ngan piok koali, tapi piok koali tu yang eksyen ngan I, selalu aje 'vocor'. I masak, habis; I masak, habis. Nape lauk2 yg I masak tak bertahan lama dlm piok n koali? Tu yg I nak nyombong tu (BTW, masa kecik2 dulu berebut2 bila my Chik teriak "sapa nak tombong?". Haha, nostalgia).

*Love CS*

QueenJah said...

Hehee...mula2 tu mmg lah piuk koli u vocor, tp bukan ker semalam u sdg alami pwoses pemvocoran plak? heehee

What goes around comes around?
(ooops...tersedak I!).

somuffins said...

QJ, pwoses pemvocoran yg kuar masuk WC tu ke? Alhamdulillah dah baik daah.