Friday, 29 January 2010

Macam betul aje ...

.
.
.

a Snapdragon


"Mischief is your middle name but your first is friend. You are quite the prankster that love to make other people laugh."


Al-kisah ...

Pada suatu hari sedang si Chomel bermain dicelah2 pokok bunga kertas aka bouganvilla yang gila merimbun tu, tiba2 dia menjerit ....

(aisayman ... kibod dah takde dakwatlaah...) *sigh*

15 comments:

3E said...

Aunty Som.....
Napa cam tergantung ja citer ni???????

ain said...

ye lah...apasai hang!!!

uMMisYa said...

kak..kibod pun boleh abis dakwat ekk..:D

azieazah said...

Sah-sah bila Chomel tu menjerit, Kak SOM kita ni terkojut lalu melatah dah akhirnya terjatuh dari kerusi dia..
tak sempat dia nak abihkan citer dia, sbb tangan dak tak sampai nak tekan kibod...

hahahaha...!

kakcikseroja said...

ha.. al kisah kali ini, kakcik faham..

sicomel tu boleh menjerit kata keyboard dah habis dakwat kan? hahaha... :)

kak ja said...

.. tiba2 dia menjerit sbb idung dia tersangkut tercocok duri bourgainvilla..

I nak remind u, Maktok I pesan, buat keje jgn steng2, nnt susah beranak!!

Ibu n Abah said...

kak som,
i corot lagi ari ni...
nanti i tempah iklan..bolehlah buat bayar dakwat kibod...
U perasan tak ja...(muncung tunjuk kat atas...)
selalu dia kata maktok dia pesan...
kalau cakap seteng2 susah beranak... itu berapa taun dulu punya pesan lah ja... kita ni specis dah tak branak...kahkahakahkahkahkakahkah..

ibusinga said...

cheh....
alasan takde dakwat....???!!

azieazah said...

Hikhikhik! wakakakaka!

Spesis dah tak beranak? hahahaha... termasuk ler saya!

lili said...

CS,

I pun penah buat quiz tu... kuor snapdragon gak! Tak puas hati buat another round.. i say man.. kuor bunga Lily lak.. sesuwaiii no dengan nama orangnya! Wakaka!

somuffins said...

3E n Ain,
cerita terpaksa digantong sebab penulis nak pi Shah Alam dan beli groceries ;-)


UmmisYa, kibod tu ditaja oleh Ju-on. Haahaa, jgn pandang belakang!!


Azie, tukor skrip boleh tak? Kita tak nak jadi nangka busuk, ouchh! sakitlaa montot kita ..


KakChik, siChomel menjerit kerana terperanjat melihat badan blackmaria (labah2 hitam) yang berbulu.. Kena tukar skrip tu, hehe.


Ja, mana lak tersangkut duri, idong I tak mancung cam you taw. BTW, kim salam dgn Maktok with hugs n kisses


Akak, pesanan Maktok belum digazettekan lagi so bolehlah kita relax. 'Kedai' kita dah takde alamat kan Akak kan? Haha, selamat kita.


BuNga .. percayalah; memang betul kita cakap tak betul, hahaha.


Azie, kitorang semua dah jadi dormant yeast takleh membiak lagi, yeayyyy hidup KITA!


lili, I buat 3kali over a span of a few months. 1st n 3rd is snapdragon while the 2nd one is Sunflower.. Apa2lah kan? janji kita bahagia.. (psst, bahagiakah kita? *wink*)

anneaziz said...

CS,

Tetiba pulak kuar cerita snapdragon lagi, tak puas-puas hati or rasa-rasa macam dah jadi bi polar? Kakaka! Pic snapdragon, cerita bougainvilla...CS are you the feeling ok? Are you in the well? Or you mabuk murtabak semalam atau karipap yang you sembunyi tak nak share dgn orang lain tu?
(Jgn marah...ntah naper hari ni rasa macam dah tertelan tebuan!)

Kibod abih ink...sama dengan pen tak mau jalan!

somuffins said...

Anne, untuk menjawab soklan2 pedih al-berbisa itew, ni aje yg dpt ku laungkan "I'm a bit of everything".

Ehh, teringat plak kat lagu zaman nun "all kinds of everything..".

Untuk akhiri kata, you 'ternak' tebuan kat garden you yg dah lawo tu ke? Mana pic??

geraugebang said...

Kenapa comel suka main kat celah-celah pokok bunga. Kat padang dia tak suka main ke??

somuffins said...

GG, ada beberapa sebab siComel suka bermain kat celah2 pokok bunga:
1. dpt lebih oksigen
2. nak cari spider boleh main laga2
3. nak cari madu dari bunga ixora
4. dia sedang 'mengepit' tak moh yak2 sbb bilik berair takde getah boleh 'pancut2'
5. berangan2 dia kat Kew garden

SiComel suka kepadang menangkap belalang kunyit (tapi dia tak pulak goreng belalang tu). Kadang2 dia menyebuk bila abang2nya main lontar2 boomerang kat padang.