Tuesday, 26 January 2010

Saya berperisa ...

Kalau tak kerana usus besar wat hal, maka tak ler I bersiram awal. Terlanjur dah bersiram tu, I kuatkan semangat terus bersiap sekadar molek pada pandangan sendiwi. Nak dress to kill pun tak guna sebab I tau Kanda Deris tak lalu jajahan sebelah sini pada hari Selasa ;-)

Yess! missions accomplished except no. 4
1. buang ceq dalam mesin-telan-ceq
2. isi minyak kereta
3. JJCM (for D n me)
4. Masak lunch for TB


2-3 hari lepas I buat quiz 'what's your flavor'. I buat dengan gigih, adil lagi saksama maka kesimpulannya ... I berperisa TEH or rather TEA.

I am a subtle flavour (as in selamba derk), quiet and polite (sambil kelip2 mata), gentle (auww), almost ambient (tssk..x faham). My presence in crowds will often go unnoticed (yeah right but I like). Best not to spill me on your clothes though, I can leave a nasty stain (hoho.. garangs).

"If you were not Tea you would be Vanilla". Pulak daah.. and so I pun doowanmortaim ...
.

I am one of the most popular flavours in the world (mandai jer claim cam tu). Subtle and smooth (kind of), I go reasonably well with anyone (hope so), and rarely do anything to offend (... unless). I can be expected to be blending in society (is there better choice?).

Salam and have a nice day.

15 comments:

azieazah said...

Jap nak fikir.... I perisa aper ek... alahai, tak pernah terfikir lak sebelum ni..

esok je lah jawab, bleh? :D

Ibu n Abah said...

kak som,
yeah..yeah...
i komen dulu...
akak suka vanilla...
aiskewim vanilla..
milkshakes vanilla..

akak suker juga teh..
bawak 3 in 1 teh BOH pergi dialysis..
tengah dialysis, tuang air panas..masukkan teh BOH 3 in 1...
nyaman...

samada u vanilla ke teh ke...
dua-dua kamik suka...

Ibu n Abah said...

kak som...
i nombor 2 rupanya..
azie dah mendahului i di selekoh korner simpang tu...
adoi...
kena tinggal lak...

kakcikseroja said...

Jap.. jap, I nak pergi cari kamus dulu... kalau I faham, I akan komen, kalau tak, faham-faham aje lah! :)

ain said...

kalau perisa stoberi cam ne ek..??hehe

somuffins said...

azieazah,
you dibenarkan jawab sebelum ayam berkokok pagi esok. Kalau lambat you akan didenda berperisa 'tempoyak, budu, cencalok n belacan'. Sanggup ka?


Akak,
jadi 2nd best pun ok juga, kan? Akan pernah minum teh perisa vanilla tak?? Best, cam air sarbat jer.


KakCik,
dah jumpa kamus lum? hehe, ada2 aje KakCik ni taw (guna kamus on-line pun bagus juga).


Ain,
sorilah sebab takde perisa stoberi. Dapur you dah berasap lum??

anneaziz said...

Salam CS,

I paling suka teh mesjid...bukan teh cap mesjid (ada tau!?)Teh yang mesjid hidang lepas sembahyang tarawikh!

Eh relevant ke?

MamaFaMi said...

Nak ambil kuiz ni kata mana eh? Syok gak nak tahu, kita berperisa apa... hihihi...

somuffins said...

Anne,
asal ada words 'teh' n 'vanilla' dlm ayat you, dikira dah relevantlah tu, heheh.


MamaFami, (dan yg berminat),
Just for fun, sila layari http://quiz.ravenblack.net/flavour

shaz said...

I thrill sangat dgn mesin-telan-cek, happy i kalau ada cek yg nak disumbat dkt dlm mesin tu, especially bank harimau sebelah hardware store tepan tu ada yg touch screen punya. Playground I lah tu. Dkt Perth ni i tak jumpa lagi yg touch screen mcm tu.

Kalau I buat kuiz tu, sure I berperisa 'owen', sebab muka asyik masam saja melayan anakanda anakanda ku yg banyak kerenah.

kak ja said...

Haruskah seluruh isi negeri Kanda Deris berterimakasih daun keladi dgn ur usus besaq?

I hope I berperisa kopi O kampung.. Teh2 I tak main, nnt pewut I meragam.. ahakss.. (bkn tak fhm citer u, sj suka kona ke lain..)

somuffins said...

Shaz,
playground you sekitar victoria station n secret recipe tu semua ya? I pasti you pun suka pisang gor sebijik dibelah 4 tapi keji ek? Sebijik dibelah 4 (ntah2 8?).

Just the other day I pi bank harimau kat situ konon nak deposit $. 2 mesin buat kerenah my trnxn tergantong until I use the touch screen one :-)

U think u perisa owen ke? I think all mothers at one point or the other mesti berperisa owen, lemon and lime, tak gitu? hahaha.. sabar ajelah Shaz.

somuffins said...

Ja dear,
jawapannya tak pastilaa pulak sbb usus I bekerja tidak ikut disiplin hak asasi manusia biasa, har3.

You anti teh eh? Takat ni I tak anti apa2 melainkan anti korapsyen. I minum kopi kat umah orang aje, heheh.

shaz said...

CS,
Suka suka suka itu pisang gor yg terbelah belah tu,(sebelah money changer) org kata the best pisang gor in Subang Jaya.
Playground I span the whole row of that block sampai lah ke row belakang ie kedai buah, kedai eskrim, kedai baju, kedai mamak, ..you name it, kan my playground.

somuffins said...

Shaz, nanti bolehlah kita berdating kat playground tu eh?? You ok boleh jalan lenggang kangkong aje, tapi I .. berpeluh tiak kena cari parking... fuh!