Thursday, 17 February 2011

Kejap cold, kejap hot!

Nasib baik takde wordless Thursday. Memang tak best bila kita tahan diri dari bercakap tapi bila tengah marah menyinga memang afdal kita just shadap, kan? Oh well...

Plannya nak keluar dengan TB beli grocery sikit dan terus intai2 dapur orang (@jjcm) tapi tetiba diri ini tersentap (w'pun kecik jer sebabnya, nak sentap jugak) so TB keluar sensorang, nehi temankan dia. Kot TB call tanya nak makan apa, will I say dengan nada majuk "takpe timakasih" or "takpe I nak masak" or "belikan I rojak mamak". What if TB makan kat sana dan tak tapau apa2, how?? Saper kata 'padan muka I', tu? Tak baek taw, kawan kena sapot kawan thru thick n thin, kan?

Siang semalam temankan TB ke KJ yang tak sebesar mana tapi susah nak jumpa kedai yang dicari. In other word sesat tapi kalau tak sesat, tak rocklah beb! haha. Disebabkan sesat tulah kita dah terjumpa macam2 tempat makan, beshhh..

At last, tiba juga kat kedai 'tint' cermin kereta.. As the 'tinting' is still under warranty, maka empunya wallet dengan wallet2nya sekali tersenyum riang. I pun senyum gak but for different reason, heheh.

'Tint' tu ada macam2 jenis rupanya ek? Syok juga kalau boleh pilih 'yang gelap sket', ehem. Bukan apa, ia menyenangkan kerja I takyah pakai baju elok2 nak match2 dengan tudung, pants n handbag bagai (not that I kisah sangat pun, hehe). Paling best takyah kisah hal dalaman yang kecik2 tu.

Apalah si Danny pikirkan tu? Sambil menyelam minum air kekdahnya. Mesti dah congak2 nak gi dating dengan siNancy tu. Cun wambut dia kan? Bergaya betul dia maklum baru sambut raya Arnab, khaan??

Kata supervisornya tinting cermin siap dalam masa 2 jam. Apa lagilah, memang time lunch pun masa tu so we walked quite a distancelah jugak cari tempat makan yang dingin sket and we landed at RSR (makanan Minang).

Makan nasi berlauk nyum2 termasuk SMSH dan dessertnya IT (alienkah? haha).

Something amiss, not so enak anymore (but all the same .. licin gaklah!)


wajib tayang SMSH, hehe..

Sehari sebelumnya kat restoran JMB ...
.

TB's favourite desserts.. cream caramel n ice cream dicampur jadi satu, lagilah lemak manis berkrim mende tu. I jaga tata susila of the calories intake (betul tak tipu) so I berpada2 jamah secamca dua jer! (but I wish I could gobble all, hehe).

Cuba peratikan dessert cup tu. Tersangatlah tak profesional, kan? Ada ke cenggitu sampai tak sempat nak buang price tag?? I tak sempat komplen, hehe.. sebab TB dah beri isyarat mata yang mengiurkan "duk dendiam.. makan jer". I respond guna isyarat mata jugak "baiklah, dah you belanja I makan sedaps2 maka I akur dan patuh".

I sangat obedient kan u'olls? Ehh.. tak ke? Alaaaa ... *muncung mula kedepan dah nih*

Nota: Danny n Nancy adalah nama yang diberi memandai2 oleh penulis. Manis rupa siDanny tu kan?

15 comments:

noir said...

post yg mencuit hati. so far all my cars ori tint gelap (mcm byk keta gitu), patutlah i slalu selekeh. but ah, keep me sejuk always (kengkadang cool, sometimes cold). cs, mana nak enroll belajar abbreviation n karang2 nama?

kakcik said...

Manis2 si Danny, pastinya lebih manis cream caramel tu... betul tak? :)

somuffins said...

NOIR
Selekeh gaya M.Nasir ke? :-)
mana nak belajar whaaat? Uhuk2. Pertama kena check whether or not all your wisdom teeth dah tumbuh or dah tercabut atas sebab2 tertentu. I shall wait for your answer :-)


KAKCIK
Betul bagai dikata tapi kemanisan siDanny ada pada budi bahasanya. Sopan dak tu...

Lili said...

Nak I nyanyikan lagu Katy Perry tu, 'Hot and Cold'? Di jamin sore I sedap sebab dah ketagih SMSH!

psstt...masih teringat sms semalam, "auuwwwww, kat Pak Arab tu"!!!

DeLancrettLurpak said...

I pun sama .. kalau dah makan sedap, org banjer plak tu, senyap aje la kannn? hehehehe

noir said...

maam, that's a clever response. i'm afraid i tak terjawab soklan tu :}

Anie said...

Somuffins,

Wow kagum arh dgn u n encik TB, boleh berkomunikasi menggunakan mata auuuww. Menjeling2 ku bertentang mata kita sama memandang....lalalalala :D Lomantika I like.....

kak ja said...

Boleh tak nama Danny n Nancy tu kita tukaq jadi Mork n Mindy?

somuffins said...

LILI
Silalah menyanyi... nanti I 'tarik' part chorusnya, ahaks.
Part sms tu "syyyyy....".


DLLURPAK
Kena hemah sopan dan santun, kalau tak orang takmoh belanja kita lagi, kaaaanz??


NOIR
TQ *blushed jugak nih* haha .. Ekceli all you need is a little bit of mischief n let the minda roam about (so as to avoid my CPU from berkarat, hehe)

somuffins said...

ANIE
Our eyes-to-eyes communication takde bertema lomantika d'amour langsong. It was more like tenungan makrifat, kah3. Somehow macam paham2 jer maksudnya tho no words being uttered whatsoeva!


JA
Boleh aje I tukar nama diorang ke M&M (kih3 tetiba jadi coklat gitu) tapikan tapi si Danny n Nancy dah pun pergi register nak kawin guna nama2 yg I beri tu (of course BBPJ).


Note pada yg tak arif maksud BBPJ = baca boleh percaya jangan *quoted from CikSom II a lecturer from Perak*. Thank you beribu2 lemon.

Naz said...

Tatkala diriku masih mencari kayu di kegelapan malam (gema *cari kayu...cari kayuuu*), terlompatlah pulak ke sini.
Macam nak meraung dah ni....mana mau cari ini benda! Pandang kiri pandang kanan ubi ubi ubi, ikan ikan ikan....

Aghhhhh! kejap nak check harga tiket.
You ni kan, Kak Som.... ;P

Ibu n Abah said...

kak som..
masa ain cakap 'shadap' kat aisyah..
maka pecah berderailah hati aisyah...
itulah ayat yg buat pecahnya hati budak umur 6 tahun...
kes sentap jugaklah tu...
tapi lepas tu pekena slurpeeee...
sejok semula....

somuffins said...

NAZ
What have I done? I seksa you tak selera kah? kakakakaa.. sowi. Takat sambal you boleh buat sendiri tapi yang ice teler tu, kenalah tunggu cukup tahun. Atau you dah berkenan kat siDanny tu? ahaks.


AKAK
Perkataan pertama yg harus kita belajar masa kecik2 dulu ialah 'shadap you' selain 'tengkiu'.

PatinPasta said...

Cik Som,
Amboi... cermin tu tinter kaler apa? Baper percent gelap? Hehe!

Price tag tu bukan apa, saje tayang kot kalo ada customer minat nak beli bekas dessert tu ka. Kan senang :D

somuffins said...

AIDA
Tak tau baper percent kegelapannya tapi orang luar mmg boleh nampak orang dalam keta n vice-versa. Tinted glass to avoid glaring jer.

Price tag tak ditanggalkan dgn betul sebab adalaa yg malas buat kerja tu. Ada cara tanggalkan tag degil cam tu. 1st kena kreatif n 2nd kena sabar.