Friday, 4 February 2011

Tahun arnab ...

Tahun Arnab dah pun muncul namun kenangan tahun Lembu masih terngiang2 .. mooo..

2 tahun lepas masa para nyonya sibuk memasak sea cucumber untuk juadah makan busat tahun baru, masa tu jugalah I bertiga beranak tercari2 klinik yang masih dibuka namun (ku kuciwa) semuanya tutup melainkan satu klinik (taraf hospital kecik).

Jumpa doktor 'locum' .. dia boleh buat dressing pada 'luka' aje walhal I perlu dibelai manja lebih dari tu. Last resort, tiga beranak berdezup terus ke hospital.

Alkisahnya ... Dugaan tahun lembu

Sejak dua menjak dah reti add watermarks maka semua gambar mesti ada 'tanda' pengenalan, hahahaaa.. (selagi rajin).

Woit! I dengar ada orang soksek2, eleh gambar pithang kecot pun nak bubuh tanda ka? Yaa laaar .. I sekarang nih tengah sewonok okaay? tak sangka 'mende tu' boleh menceriakan I sebegitu rupa *tarik napas dalam2 tanda bahagia*

Cer pikir .. kita tau fungsi washing machine boleh buat sekian2 kerja menyenangkan kita TAPI bila kita tau w/m ada fungsi buat roti, tak ke kita seronok giler??? Kalau tak seronok giler, sengajalah, tak gitu kengkawan?? (merepek jer, ada ke w/m boleh buat roti? but who knows technology sekarang takleh memain, tul tak?).

OK .. sekarang boleh terus kedapur jalankan tugas memasak. Bilalah esbok tu boleh jadi 'magic vending machine?'. Bila you, bila ????

13 comments:

azieazah said...

Nomot satu!

Podium juara!

azieazah said...

Yeahhhh...

akhirnya CIK SOM kiter dah pandai buat watermark kat pics dia. Pasni mesti dia nak testing boh caption ala ala dialog kat semua gambo dia lak.. heheheh

kata orang, tengah seronok. (kalu kami kasaq skit, cakap “tengah kemaruk”)

hahahaha..

I wish kalulah semasa I intenet, dapoq magic I leh buatkan sup sambil goreng ikan, sambil tumbuk sambal belacan!

Maya Marisa said...

Cik Som,
kalau jumpa esbok camtu, kasi tau wokeh. maya nak beli jugak!

DeLancrettLurpak said...

Hahahah, you ni kelaka la CikSom.. kalau ada washing machine leh jadik breadmaker, i mmg tabik spring la pada inventor nya.. hehehhe..

Kalau esbok jadik vending machine yg leh keluarkan rendang ayam with lemang anytime I wish, heaven kannn?

Ibu n Abah said...

azie...
ooooopsss kak som tumpang rostrum...
tahniah untuk u...
menjuarai 2 tahun turut2...
(puas hati....)
kak som...
WM jadi BM...
i tak sanggup sebab nanti akan rasa softlan dan sabun.... nonononono
i prefer kumpui 10 sen sehari untuk beli BM...
Aisyah... ibu tumpang tabung boleh? sebab tabung aisyah dah banyak duit....

noir said...

you invent lah tu mesen. i jadi 1st customer :}

Uncle Lee said...

Hi Somuffins, what is that in the pic? Regret my bahasa outdated, ha ha.
Anyway, wishing you and family the very best of the Rabbit year.
Keep well, best regards.
Lee.

Rima said...

Hehehe WM jadi BM? power power.. tu kira macam 2 in 1 hehehe.. pisang dah kecut pi buat cake ke.. cookies ke.. or senang kerja.. pi buat jemput2 :o)

somuffins said...

AA
Nomot satu atau comot satu? har3.
Psst.. podium kat sini tak happening. Rugi jer you rebut2, tak pasal2 terkoyak sandal ungu kang. Anyway, I memang tengah kemaruk berwatermarks. I buat guna hp jer, tak reti cara lain (pernah baca kat blog you camana nak buat tapi I mana paham hal2 yg rumit cenggitu??)

Dapur magic? Sigh..



MAYA
Wokeh.. nantikan spesel announcement dari jenama 'Samseng', heheh.

somuffins said...

DLL
Apa pun yang menyenangkan kita, adalah heaven I tellya.. Namun syukur alhamdulillah diatas segala nikmat, amin *dosa plak kalau kita tak bersyukur, kan??*


AKAK
Takat bau softlan n bau savun tu, alaaa.. smol metter jer tu. Once roti sedang dibakar dlm w/m, segala bau wangi akan hilang lenyap.
P/S: Kalau tabung Aisyah dah berat, bak I pow sket :-)

somuffins said...

NOIR
You nak I invent that mesen? Takat nih I reti buat mesen gun jer. You berminat tak?


LEE
Thanks for the new year wish. I plan to eat more carrots, heheh. Anyway, that pic is an alien being stored in my fridge. I 'cultured' them, muahahaa..


RIMA
I mcm suka tengok pithang kecot tu everytime I bukak esbok. Dah tak boleh buat apa2 with that kecot thing so I sedekahkan aje kat tupai.

azieazah said...

SOM,
I tak sure samada U faham or tak, maksud I tentang “nomot”

tentulah nombor. Tapi nomot tu sebutan orang2 sebelah utara esp. orang Perlis..

memang sebut “nomot”
Tapi kalu U panggey I comot pun, I suka. Comel...!

somuffins said...

AA
I fahaaaam maksud you. I saja 'tarik kaki' you bila I tulis comot tu. Bergurau senda kekdahnya...