Wednesday, 2 February 2011

Wimau mati, burger sejuk n ice vlended ...

Uncle Li & aunty Kelly dalam keta odw jjcm tetiba aunty Kelly bersuara ... (btw, mereka fasih cakap Melayu).

A: you baca tak hal tiger kat zoo tu .. *tanya sebab uncle sker tiger*
U: yang mana satu ehh? *kes lupa, tiger ke leopard yang dia baca*
A: alaa yang baru beranak 4 tu... dia makan 3 ekor anak dia
U: haaa .. dia laparla tu ..
A: tapi nape tak makan semua ek? *musykil whywhywhy?*
U: yalah dia dah kenyang .. *jwpn spontan takde niat nak masuk rajalawak*
A: ha'ah ekk?? *nasib tak blur*
U&A: kihihihihihh *kelakar kankankan?*

Cukuplah tu kita kongsi gelak sorang sikit dipagi Rabu (w'pun sedih zoo Johor kekurangan rimau) ...

9pm semalam singgah blog LG. Dia dah nak tidur walhal I masih goyang2 kaki. TB dah setuju dengan menu gah yang mem dia cadangkan dan setuju nak dinner pukul 11. Mem terzzzz kejap maka dinner siap pukul 1140. Memang beshhh kalau TB cuti sebab donia aku mem yang punya.

Masa kat blog LG, AA pulak muncul. Dia kata nak tolong mem masak. Coleslaw tu dialah yang buatkan (bbpj). Telur mata lembu for TB mesti digoreng cam tu, kuning telur meleleh kalu sure dia tumbuk2 dinding tak lalu *rhyme pulak ek?* tapi apsal burger tu gelap gulita??
.
Mem makan yang nih. Roti sekeping jerrr. Oleh kerana hari sejuk, burger mintak diselimutkan dengan telur. Tulah rupanya ...
.

CoolBlog .. saja tampal as proof to AA kita pun minum jugaaak, hehe.. *sambil menjeling 35darjah kearah AA*. Tak perasan namanya CoolBlog pun, har3 (dasar tak observant sebab baru 2 kali menerai!). Ingatkan macam smoothie ada campuran fruits, rupa2nya jus perisa mango dizrapppp dengan ice jadilah ice vlended.

Beli tanpa 'pearl' sebab leceh aaar nak kunyah2.. Kita dahlah dahaga namun kena thedut pelan2 .. slow n steady .. cos it is vewwy2 cold! Nanti kejung urat sarap sape yang susah? TB jugaaak, kankankan?? (dia jaki aje bila kita minum air sejuk.. not good for kesihatan tapi tulah, kadang2 terdegil tak dengar nasihat bernas loh kong, hehe. Wo ai nee...)

16 comments:

azieazah said...

hahahaha...
I pun ada gak gambar Cool Blog dari atas camtu, dulu. Tapi malas nak upload sbb takda mood nak stori masa tu.
Semalam ada mood citer, sbb pi lagi, tetiba pic tu ilang ntah di mana... (adakah ada unsur2 kecurian di sini?( ops! pic tu macam sama jerrr.. wakakakaka!
jangan cuak ler SOM...

Ehhh I ker yang masak telur goweng tu? leh tahan gak ek..

hahahahaha

somuffins said...

AA
Nak tuduh kita curi gambar dialah tuuu... Tak baek taw.. Curi tart nenas dari dapur you lagi pekdah. Kenyang pewut I.

Telur tu kan I yg goweng? You buat coleslaw (dlm mimpi) kaaan?

Sizuka said...

CS,

makan malam?? dah lama i tak masak mlm2. anak2 pun dah kurus jadinya sebab makan brown rice yg dipaksa oleh mak yg tengah diet.

tapikan, tadi, i diperdayakan oleh trifle dlm peti. mula2 ingatkan boleh la suap 2 sudu je. 2 sudu sudah menjadi lebih dari 5 sudu.. huwaaa...

DeLancrettLurpak said...

sedappnye burgerr dgn telur yg meleleh..perhhhh... lupe la pulak nak beli roti burger tadi.. saya tak penah minum coolblog, nanti balik raya nak try lahh...

somuffins said...

Shidah
Itu trifle manyak jahhaat lorr.. See what that thing has done to me too, huwaa.. Apa kata you buat rice pudding guna brown rice? jgn lupa 5 sudu untuk I ehh?


DLL
I pun sker burger dgn telur kuning yg meleleh2 tapi takleh makan dpn hubby. Dia fobia ...
I hope by raya, coolblog dah dijual kat Ja-saint.

Ibu n Abah said...

kak som...
kesan dari azieazah lah kita dah menyerang Cool Blog...
nak baca yg seterusnya...
nak chop tempat 5 teratas.. (sebab tak dapat nombor satu..)

somuffins said...

Akak
Secara kebetulan AA dan I beli ice blended CoolBlog on the same day; cumanya dia bercerita dulu dlm blog dia. I pun eksyen juga tak nak kalah dari dia maka I pun turut bercerita.

I nak bitau fakta penting nih, hehe. I mula minum air CoolBlog tahun lepas bulan 10 kot. Ceritanya disini --> http://sukacupcakes.blogspot.com/2010/10/pelik-jugaklah.html

Saja tak nak kasi credit pada AA, hehe (dengki seketika kat dia).

PatinPasta said...

Cik Som,
Telur kuning (masak style camno pon la) kalo cair meleleh gitu memang sodap! *dengan harapan dapat la sebiji dua dari Cik Som :D*

* dinner pukul 11.40pm ka? abes tu tido pukul berapa pulak?

kak ja said...

Kak Som, rimau mati meninggalkan belang; manusia mati kekdg nama pun tak tinggal..

Membayangkan kedinginan minuman CoolBlog tu pun, I dah sakit kepala siap2..

Mamaaakkkk!! ayaq suam satuuuuu!!

Maya Marisa said...

Cik Som,
awat tak panggil supper?????
haishhhh, kasi roger la....

somuffins said...

Aida
Takat sebiji dua, no hal punya tapi tulah, ayam serama I enggan bertelur *not that I have one, hehe..*

Your Q: kalau dinner at 1140, tidor pukul berapa pulak? Well .. cenggini .. our schedules bertukar setiap minggu depending on TB's work schedules. On that particular nite, kitorang tdo around 3am kot. Dah boss cuti, maka harirayalah kitorang (perlu ketahui, kami bertiga masa tu bukan berdua, auwww..).

Other than hari cuti, schedule below is fixed for him:
Bfast: 6x every 3 wks
Lunch: 1pm/4pm
Dinner: 9pm/1215am

Gitulah ceritanya (tu sebab I kenot be thin anymore. You know I knowlah..).

somuffins said...

JA
Kalau takleh tinggalkan nama, kita tinggalkan blog untuk anak, cucu n cicit kita. If possible apek n mamak pun boleh tumpang sama, har3.

Air suam tu air apa ek? Izit air yang tawar tu ke? tssk..tssk..



MAYA
I did roger you tapi tak dapatlaa, asyik cross line jer tapi bila I ROGER MOORE, dapat plak, aharharhar ..

noir said...

that burger selimut telur, give me those anytime...minus the chili.

*coolblog tu, bubble tea ek?

azieazah said...

Hahahaha...

itulah sebabnya I suka ulang alik masuk sini, wpun entri yg sama.

wakakakaka! ada kes dengki plak ek?

mmmuuuahhh kat pipi SOM. Biar dia blushing kejap. :)


NOIR, yer benar. Bubble tea.

Mama said...

I terus berguling2 bila membaca perbualan Uncle Li n Aunti Kelly... sbb I terbayangkan expression muka Uncle Li... keh keh keh

somuffins said...

NOIR
You tak suka makan nasi ke? Kenapa tak nak cili? Perut tak tahan ehhh?
Yes Coolblog = bubble tea.


AA
Ada kes dengki2 manja, tak lebih dari tu. You mmuaah pipi I, I tak blushed pun, lainlah Noir yg buat, ooopss!
P/S: Mekasih jwbkan soklan Noir


MAMA
Nasib baik you terbayang expression muka Uncle Li aje dan tak terbayang beyond that, auwww..