Saturday, 5 February 2011

senyap sunyi ...

2-3 hari sejak arnab melompat2, jalanraya jadi lengang aje. Bertambah nikmat bila ada drebar yang bawak jalan kesana kesini (TB tak boleh dikategorikan drebar, no no no!. Dia kan tuan besar? ... come to think of it, sempena tahun arnab nih (w'pun dia Ular), wajar tak I tukar TB jadi 'The Boss'? (macam Bruce S itew?). Hmm.. thinking hard.


Drebar tu tak lain tak bukan T. Ada aje plan dia nak mengempiskan wallet I. 2 hari lepas temankan dia makan Pavlova lagi. Sebelum duduk makan yang tu, singgah kedai kek beli RVC sepotong. Dua2 tu kita makan share tapi dialah yang makan lebih. Bila T cuti, kerjanya asyik ajak makan 'on impulse'. Nak kata tak, kesian plak sebab I pun teringin jugaaa, wahahahh.

Before indulge in those calories laden dessert, kita merayap ke supermarket dulu. My 2nd time there tu sebab masih tak puas2 lagi, hehe. Suka sangat tempat tu sebab boleh cuci mata baek punya. Cuci mata pada segala manikam yang dijual kat situ dan tempatnya pada pendapatan I spesel sket. Apa pun, sediakan fulusnya aje, huwaaa... nak nangish :-(

Pegang punya pegang, letak semula. Telek punya telek, letak semula, har3 kesian I. So what did I buy?? Adalah beberapa barang yang sempat menyelinap masuk basket (kalau guna troli maybe tak keluar supermarket kot?). Terpandang sepeket vanilla pod. OMG, harganya almost RM40. Bila Msia dah mula ekspot vanilla, diharap harganya boleh jadi murah tapi boleh ke? Well...

Pagi Sabtu nih tekak ada mengada sket. Ekceli dah lama mengidam tapi pendamkan perasaan until semalam (baru teringat) beli eskrim vanilla ...


Choc-bottom banana cake (CBBC) berusia 11 hari dipadankan dengan eskrim vanilla. Isshh... tak sangka you ... yummeh...

Sekian terima kasih ...

9 comments:

kak ja said...

Yabedabedooooooooooooooooo!!!

I dpt nomor siji!! I dpt nomor siji!!

Komen komdian2 nnt.. Mau pi tgok sunset dgn Adik!!

somuffins said...

Ja
Fred Flinstones datang rumah I rupanya .. mana Wilma, Pebbles, Dino n Barney?? Diorang tak datang sama ke?? Miss them!

Lili said...

CS n Ja)))

Saje jer... nak lepas wap letak kimeng.
Hehe! Nanti dah balik Penang, I kimeng panjang-panjang ek.

Ibu n Abah said...

ja, kak som dan lili...
u all memang cepat hari ini...
i ada alasan yg kukuh sebab tak dapat datang meluru rumah kak som cepat2 sebab i dah takda bibik...
i dah jadi supir... jadi bibik juga...
so terlambatlah i kemari....

ceriaWAN said...

waaaahhhh...
nanti boleh la blanje farish mkn2..

azieazah said...

SOM...
I cuma nak U percaya sesuatu..

Aiskrim yang kat pinggan tu sebenaq nya cair dek tenungan mata I yang tak berkelip sejak 2,3 jam tadi...

wuaaaaaa....

DeLancrettLurpak said...

cake makin lama makin umppphhh kan, tambah pulak dipadankan dengan vanilla ice-creammm.. yummehh


mak ai, mahalnye vanilla pod kat mesia..ish ishh ishh

somuffins said...

LILI
Pantai dan mamak beriani kat Penang tu dah windu bangat kat youuu, cepatlah balik!


AKAK
Your bibik balik Xiandong sempena CNY ke? atau dia dah kena fired?


CERIAWAN
Boleh belanja Farish sorang aje.. repeat: Farish sorang aje. Orang kerja n orang dah naik pangkat wajib belanja orang dah pencen.

somuffins said...

AZIE
Okaylah, I percaya pengakuan iklas dari you itew. You ada buat aksi jilat2 skrin tak? :-)


DLL
Kebetulan sedap pulak bila vanilla eskrim meleleh2 kat kek disaster I tu, hehe.

I tak tau vanilla pod mahal sbb bila I pesan kat my sisters bebila diorang makan angin, I selalu dapat FOC. Now I know, hehe.