Sunday, 13 February 2011

Senyum kambing ...

Apa citer pepagi lagi dah tampal gamba cik Bing Crosby? Satu persamaan ketara buat masa nih, kitorang memang belum mandi, mbekk.. I dono about cik Bing but for me jap aagi I mandi aaar.. How can I not bathe when I have a lunch date with the Kelantan 'loyal' family, kaan?

Anyway senyuman cik Bing mesti ada sebabnya. Bayangkan I kat tempat dia sekarang. I also have a reason to smile semanis kambing kurma. Nak tau nape? errk.. malu plak nak bitau, hehe..

Nilah sebab musababnya I jadi kambing tak karuan, ehem.



Dapat penghargaan dari Rima the Queen of Desserts! Very unsangkarable but all the same thank you so much *sambil sorok2 muka belakang TB. Nak lompat kijang kang runtuh plak Alkisah*

Note: Rima, I couldn't copy/paste from your blog but somehow I managed to bring home the award, tssk.. (hasil gate crash blog orang)

Who and what are my favourite blog/bloggers? Suffice to say, you know who you are (based on my numerous comments/visits tak kira pagi, petang, malam or subuh sepi).

Last but not least ... DIHARAP TAKDE SIAPA TUTUP MATA OR TEKAN X LAGI, heheh. Senyomlaa sket ...

OK then, time to mandi bunga untuk menaikkan aura, auwww.. (bbpj = baca boleh percaya jangan).
.

15 comments:

zarin said...

wah wah wah! double triple congrats coz dapat award
and ishhh sambal ijo tuuuu jeles ai tau! sambal ijo ai tk santek mcm u punya

errr i pon baru terkinja2 nk pi mandi ni :D

Sizuka said...

CS,

Kiranya i boleh la senyum kambing panjang sikit pagi ni sebab I belum mandi lagi.

Zarin, patut la mau double masam, kita sama2 tak mandi rupanya! heheheh

kakcik said...

CS...

cer you postkan kat I sambal tu sikit, boleh tak? :)

BTW I dah siap masak nasi, kari ikan, sayur kubis masak lemak, ikan masin goreng dan sambal belacan. Yang paling penting, I dah mandi tau!

Tahniah kerana dapat award (taknak cakap 'oh lihatlah doniyaaa, ke?) I gurau2 je - jangan ambil hati ya? :)

Lili said...

CS,

Alameks, I terlambat sikit jer masuk...kalo tak dah boleh makan sambal ijo tu dengan nasi lemak I masak this morning!

Tahniah ye, dapat award! Bau asem pong bau asem jer lah...janji ada orang kasi award!

psstt...you tak nak ke velajar dengan I camne nak mandi subuh2 syafie? hehheh :D

kak ja said...

Kak Som, I masuk je umah u tadi, I terus kuar, sbb senyuman kamving tu sgt menghiris perasaan I..

Mmmbeeekkkkk!!

Maya Marisa said...

Cik Som,
Kambing panggang cicah sambal ijo pun sodap kannn?

DeLancrettLurpak said...

CikSom, mana you punya speech lepas dpt award? hehehe


suka tau tayang sambal ijo ituuu.. nyumsss!!!

noir said...

deservingly so. post award speech pls...without the kambing

ahkakbatik said...

emmm taula saya salu citer mandi 2-3 hari sekali..harini citer kemben pulak....

huuu... ciksom perli saya kaaaaaaa?

somuffins said...

Salam. Cuba sedaya upaya menjawab komen kengkawan secepat mungkin tapi lately cam kurang tenaga bila seharian keluar kesana kemari.


ZARIN
Double triple thank you too, heheh. Psst.. itu sambal dah buat hal tau.. dah 3x melawat WC tanpa perlu usaha gigih. Cili padi punya pasai ..


SHIDAH
Kalau kita lewat mandi sekali pun, takdelah kita bau 'seindah' kambing, khaan?? Kita tetap wangi albeit got bau2an masyam manis, hehe.


KAKCIK
Mekasih. "Lihatlah DONIA..tssk tssk" .. tu diaa, mcm Azean tak tu?

somuffins said...

LILI
Mekasih. I ambik award tu masa lum mandi. OK jer takde reporter yg sniff2 kat tiak I, ahaks.
For so long I dah mandi pagi. Dari zaman sekolah hinggalah zaman kerja maka tibalah masanya I REBEL WITH A CAUSE, heheh.


JA
Nape Ja? Does that kamving jelmaan your knight in shining armour masa di NZ dulu??


MAYA
Mungkin juga sodap kalau 'Kamb Pang' (kambing panggang) dicicah dgn sambal ijo tu tapi lebih afdal dicicah dgn samval ijo perisa mint kot??

Ibu n Abah said...

kak som..
manisnya senyuman u pepagi ni...

somuffins said...

DLL
Speech? What speech? Cewah! ala2 terferanjats gito, hehe. My short speech dah dimeterai kat blog Rima. Cer check kat sana :-)


NOIR
I oredi posted my short but sweet speech kat dapur Rima. You nak the merapu version kah?? If so, I terpaksa gak bawak kambing tu. Dia pencetus ilham semasa I berkarya, betolll.. *sambil anggok2*


AB
Where got I perli you one? I perli kambing tu jer (kambing yg bitau I dia suka bangat dgn you, ada vetul ka AB? ayoyo..)


AKAK
Senyuman kita semua memang manis cam tu esp bila dapat vivik varuuu.... hehehe..

LARIIIIIIIIIIIIIIIIII.... (lompat2 cam kijang)

Amy said...

Hellow sista,
Ahhhh wajah blog kite sama la sis BUT i da tukar da..ssh la kalo guna blogger pnya, msti ade persamaan kan. Anyway gmbr kt bawah tu sambal ketok ka? Nyum3..makan ngn nasik panas msti xsdr tambah 2kali hikhik

somuffins said...

Hi Amy
Nape you tukar? Tak sker sama dgn I kembar siam ke? Niway, sambal tu ada banyak nama kot. Maybe betul juga nama dia sambal ketok. Memang sedap tapi cili padi tu kadang2 jahhhat..