Thursday, 8 July 2010

610th .. I need one badly .. help!

kalau boleh
i nak alat yang boleh terbang tu
muat2 untuk i sorang
senang untuk i terbang
bebila masa i suka
bebila masa i tak suka
bebila masa i terpaksa suka
please ... I really need one
b a d l y!
.
.
Sambong meramble at 9.20pm:
Manusia nih memang cepat aje menggelabah bila diduga sikit. I lah orangnya. Masa I tengah tertonggeng2 meraba2 perut esbok mencari bahan untuk dimasak pagi tadi, masa tulah juga hp bunyi bertalu2. I tau benar ringing tone tu siapa punya. Oh tidaaaaaaak!

I perlu mesin cam tu untuk memudahkan pergerakan ketika situasi amat runcing. How runcing is runcing?

. dah tau nak mendaftar, kenapa tak pasti betul2 whether or not the fees have to be paid on the same day (prior to going there she has checked the internet about the fees. What happen then? Murphy's Law?).
. dengar cakap kawan kadang2 tak boleh dipakai .. "u should know better"
. duit tak cukup .. SOS pada siapa lagi?? Tentu dari TB.. Masa runcing cam nihlah I wonder "what if I am not around?".
. dah dia drive the only car that I ever dare to drive, camana?? Tulah I wish that I could fly without wings .. mesin kat atas tu would do me good! It doesnt need a parking space maklum satu dunia Asia tau Taipan tu mengalahkan Las Vegas.. *Oh yess... saya sedang berleter nih*
. TB memang ada kat rumah but the time wasnt quite right. HambaAllah tu baru jer bangun tidor, baru jer nak gulp kopinya dan baru jer nak melawat 'wc' ..
. and me .. nonggeng2 cari bahan nak masak, tengah petik2 sawi .. haishhhh .. camana I nak masak dengan tenang??
. OK..ok .. nak deposit duit?? Boleh aje tapi kena tunggulah. Si D tu .. OMG .. of all the days boleh dia misplaced IC n driving licence?? Boleh kerrrrrrr????
. *light bulb* Since I lum mandi manda, apa kata suruh TB guna jasabaik 'KawanKu' to transfer some funds to T's bank
. Done that but still money didn't transfer fast enough. Apa citer?? Kata on-line transfer kan? 30 minit masih lum transfer lagi?? Kita tak transPer duit monopoli okay??
. Yesss Umi ada, I will come to your rescue .. TANPA mandi dan manda, I salin baju .. oh no takyah buang masa, no time! I pakai another baju n capai tudung. Mintak cash dari TB and ask D to send me to the bank. Deposit that zillions manually kekdahnya. Runcing punya pasal, I've forgotten that D was driving without his licence n IC. OMG!!
. After everything has settled down .. when T came back from jajahan Kanda Deris, she brought some news .. very *'gud' news .. that she doesn't have to pay the fees there n then. She could do it later on but all the same she did pay the fees. T says "kesian Umi penat tadi". So me being the budiman momma says "tau tak pe .. tapi takyah bitau Abah apa2".
. I repeat "dengar cakap kawan kadang2 tak boleh dipakai .. "'u should know better'"

Nasib baik mendung berarak cepat ke barat, awan terpilu kembali tersengih .. all because I tak yah masak lunch. TB ajak jenjalan makan beradap. Aaarghhh .. sejuk sket rasa hati dan segala organ dalaman .. alhamdulillah.

Note: Mahap kalau ada yang tak paham apa2 cos today is my best day - meramble tanpa prejudis, har3 (cam surat formal bunyinya).

27 comments:

Ibu n Abah said...

kak som..
seriyus?????

fa*atip said...

yang risaunya kaaannnn, bila you dah dapat benda tu, dah seronok terobang ke sana ke mari, tapi tak reti nak turun! hahaaaa.....tak dapek den nak nolong !!

somuffins said...

Akak
Tersangat seriyus ...


Fa
I make sure I tamat segala module supaya I take off and landing run so semootli..

MamaFaMi said...

Kalau nak terbang guna bendaalah ni, make sure pakai baju yang sekali gus dengan seluar dan seluar tu pun ada cerut di bahagian bawah ye... kalau tak, orang kat bawah tepuk tangan tengok free show! Hahahaha...

ain said...

salam kak CS...akak nak bendaalah terbang tu sbb nak pi south africa ye nak tengok final world cup.hehehe

psst...kat CS..nak minta tlg la. akak ada tak email kak QJ. teringinnnn sgt nak contact dia.

fa*atip said...

***tengah terbayang Somuffins landing kat depan pasaraya Giant, sambil melangkah dengan penuh gaya, diperhatikan oleh puluhan pengunjung di situ. Kanak2 terus berlari meminta tandatangan, dan Somuffins dengan ramahnya melayan mereka semua!***

hehee....angan2 pagi Jemahattt....

somuffins said...

MamaFami
Vava.. maginasi Mama so very wild one eh? heheh. Kena pakai seluar cerut ke?? Alaa.. tak beshh aaah. Kita sengaja pakai yg longgar2, bila ditiup angin.. auwww (sila imagin).


Ain
Kalau Petronas sponsor minyak, apa salahnya terbang ke S.Africa; bukan nak tengok WC tapi nak minum teh dgn PakCik Mende Laa (aharharhar).


Fa
I sker bila imaginasi you berlari2 dengan liarnya, ahaks. I wanna go international so boleh tak I landing kat Harrods?? Dah jemu asyik2 kat Giant jer..

fa*atip said...

Alang2 baik landing kat Heathrow Airport je...baik2 noo..jangan terlanggaq kapal terobang yang lain! kihkihkih.....

***terbayang lagi, Somuffins tengah nak landing kat airport tapi terkezut bila selisih dgn kapalterbang yang baru berlepas...opocot! opocot!***

somuffins said...

Fa
Ilmu I lum cukup lagi. Heathrow Epot is too big an epot. I kenot cope. Kesianlah kat I.

BTW, you taknak beli satu mesin tu ke? Boleh kita rambu ramba satu Malaya??

fa*atip said...

ekceli I malu nak bg tau you, I teringin gakkk!!!! hahaaha....tapi I x de seluar yang ada ceghut kat bawah tu!!! Kat mana ada jual seluar tu?? Jom, kita pegi cari, jom!

**Fa & Somuffins terbang bersama2 sambil terpekik2 antara satu sama lain sebab bunyi enjin dia kuat sangat!!!**

hehee...x jadi kerojer teman pagi ni asyik dok berangaaannnn je!

somuffins said...

Fa
Takperlah.. biarlah owang kata kita masuk angin pus2 janji kita bahagia. Bahagiakah kita Fa?? Insyaallah.

Dengar cewita mesin tu boleh dibeli tapi takleh beli (Joni)CASH. Diorang ie pembekal menggalakkan kita main undi. Jom kita cari member main undi?? Katanya tak habis bayar pun boleh dpt mesin tu. Mesti ramai yg terkesima..

fa*atip said...

kihkihkih....you mcm tau2 je perut I dari malam tadi dah masyuk angin...

skrg baru kita bedua je yg terkesima. oh..oh..tuan Atip pun nak jugak main undi..nanti I tanya Lee. U gi tanya akak ngan Cik Ja!

***kelihatan 5 orang wanita sedang terbang di ruang udara diikuti oleh seorang jejaka!***

somuffins said...

Fa
kita tinggalkan dulu misi mesin terbang kita tu.. I nak tanya samada you or Atip kenal Zarina ex-Art n Designs. Atip's senior kot. Hubby dia Rahim or Rahimi (they r twins). Zarina ada kedai jual paintings.. I was told Zarina meninggal dunia hari nih.

fa*atip said...

Innalillah...ada gambar dia tak (kat fb ke). Atip is in the class now. I'll get him right away..

aTip said...

Sis Som,
I kenal Allahyarhamah quite well. Gonna miss her very much. Her late husband namanya Rahimi. Tq for the info. Al Fatihah.

somuffins said...

Fa n Atip
Maaf I takde apa2 info. I dont think she has FB. If I have her daughter's number, I akan beritau you ya?? Thanks.

Mama said...

CS... benda terbang tu kena isi minyak ke? I baru je nak mintak jasa baik U pinjamkan I nak balik Msia jap ..... cash dh habis lah....bank yg I ada akaun juta2 tu ngok pulak... tak beri I keluar duit

somuffins said...

Mama
Ha'ah, kena isi minyak tapi mesin tu user friendly (dengar citerlah kan?); boleh guna apa2 minyak pun except 'minyak jeton yg terlebih dara' tu, har3.

Psst.. bank mana yg ngok tu? Bengkok bank ke? :-)

Ibu n Abah said...

kak som..
tompang rostrum..
u tau yang Fa*atip tu, tak dapat nombor satu... dia sanggup konker komen box u ari ni... heheheheheee... kiranya badi orang yg tak dapat nombor satu, kira hebat jugaklah penangannya...( saya adalah suker...)
Untung baiklah T dapat umi yang baik cenggitu... kalaulah T dapat umi macam I..... memanglah... dah keluar semua cakap2 Minang...@#$%^&**&^^%%$#@@

kucingorengemok said...

ya adik-adik, dengar lah cakap ibu dan bapa

somuffins said...

Akak
Berasap juga dibuatnya. Takat telur sebiji digenggam, masak telur tu jadinya. Takpe, belajar dari kesilapan.


KOG
Sesungguhnya ... *sambil anggok2 kepala*

fa*atip said...

akak,
adapun hari ni meriah sungguh! bukan saja komennya berbalas2.....sms pun...sampai, sampai haus kuku orang itewww...hahaaa...

somuffins said...

Fa
Semeriah bertih padi digoWeng??

fa*atip said...

ha ah..dan semeriah kalau sebelum nak goreng kepuk, minyak panas dalam kuali tu kita percikkan sikit air! hehee....

en_me said...

terbang ghitewww.. uhuhu

Sizuka said...

salam CS,

alamak! i better tanya my sister, kena bayar yuran awal ke lambat. she's going to USM esok. kalau dia perlu bayar yuran dia masa mendaftar, boleh tak pinjamkan alat boleh terbang you tu? hehe

somuffins said...

Fa
Meriah bunyi percikan air dlm minyak, kan? Org dulu2 punya cara to make sure the oil is hot enough. Ada cara lain tak? :-)


en_me
maklum cucu sedara superman ;-)


Shidah
Alat terbang tu belum dpt lesen lagi. Kalau u juga minat, jom main undi dulu, hehe.
As for the yuran, yess.. better make sure. My doter dah very2 sure takyah bayar dulu lps reconfirm kat internet; tapi tulah bila kawan kata kena bayar, menggelabahlah dia (I dpt tempiasnya).