Wednesday, 21 July 2010

Breakfast di cyber cafe ...

Breakfast apa pagi nih? Tengahari semalam I buat soto dimakan dengan mee gemuk @ mee kuning. Tekak kata bagus kalau makan soto dengan nasi himpit segera tapi tangan plak kata "no time bolayan". Kadang2 I suka rancang apa I nak masak, tapi selalunya 'come what may'.

I perasan I work best better under pressure, maka tulah tak reti2 belajar dari kesilapan. Selalu aje tergopoh gapah mencungap2, but the best thing boleh pulak I deliver, kekdahnya.

Semalam tengahari I memang pasrah tak nak masak lauk pauk (mcm best bunyinya bila ditambah 'pauk'), I nak masak something else so I geledah pantry. Nasib ada something instant maka terjumpalah instant soto paste. I laramkan paste tu untuk dijadikan lunch. I lempor bubuh beberapa ketuls ayam. Done!

Bila TB tau lunchnya will be soto mee gemuk, dia dah resah sebab pewutnya dah buat hal since pagi akibat mamam mee ma-mee itik 'yang tak sedap'. TB nak nasi jugaa.. owhh no hal beb.. leftover nasi berusia 1 hari sedia membantu, heheh.

Rajin juga I berkuntaw buat bagedil, khaan?? Segalanya main dush dush aje except the kentang which I truly handle with TLC, heheh. Kali nih kentang tidak digoreng sebab tak kuasa nak bukak tutup botol minyak, har3 nak jaga kesihatan, what else kan? Kentang tu I mw-kan aje pastu dikopek kulitnya sambil fuhfuhfuh almost nak hilang napas dibuatnya *takde masa nak tunggu kentang sejuk as time is the essence*. Hah! padan muka I ...

Malam2 indah di cyber cafe tak bernama .. selalunya I terconggok sensorang kat bawah nih tanpa teman, tanpa lawan :-)

Blogger yang kengkonon femes, mueheheh..

PGL melaWam dgn laptop baWu
.
Sultan Melaka olok2 yang memang celik IT
.
.
Masih tak cukup korum...
ada orang perasan dia CEO
maka dia duk dalam bilik sensorang
perahsantan!

7 comments:

kakcikseroja said...

Seumur hidup I, tak pernah buat begedil - senang ek nak buatnya? :)

Ibu n Abah said...

salam kak som...
bila beramai2 serumah mengadap laptop..mmg rasanya mcm di cyber cafe... cumanya dicyber cafe kita langsung tak kenal dgn org sebelah kita... seriau jugak...

kucingorengemok said...

baru last weekend buat soto+bergedel... kentang lupa beli (pinjam kentang org sebelah, tak malu ek). pastu nak letak tepung jagung, terletak tepung kastad, hahahaha... sib baik deris tak sador >:)

Mama said...

CS... cyber kafe U belum ada nama ye meh I bagi .... hemmm ...The AzaleSom & DT cyber cafe... apa cam? glamour tak?

somuffins said...

Salam ..

KakCik
Buat begedil sebenarnya mudah dengan syarat ada mood. Kalau takde mood, nak masuk dapur pun adoyaiii..


Akak
Cyber cafe kat rumah tu selalunya lengang. Kadang2 memang lonely, kadang2 best gak bersunyi2an cenggitu *tenteram*


KOG
Orang sebelah tu ada pertalian darah atau tali rafia tak? Masa my sista duk sebelah rumah, selalu gak kita berbarter trade. Dia mintak kentang tetiba kita dapat semangkok lauk. Best kan?


Mama
Too glemer a name nanti orang tak moh datang pulak. Apa kata KayZee CC? at least ada nama u sket kat situ :-)

kak ja said...

Baru semlm I mamam pergedil kat cafe spital.. tak sidap, rasa mcm hangit2 skit..

Cyber cafe u caj mahal tak?

somuffins said...

Ja
Kalau 5 kali I buat begedil, 5 kali jugalah rasanya berubah2. Terok kan?
Segala benda kat Cyber Cafe tu percuma belaka Ja. Patutkah I start charging?