Tuesday, 13 July 2010

Cobaan ...

Testing testing .. just to ensure that my latest entry does get published the moment I click 'send'. Sejak Al-kisah bersalin kulit, I perasan my latest entry tersangatlah lembab berbaris pada sidebar kengkawan blogger seloroh donia. *statement perahsantan*

W'pun saya blogger picisan (humble konon), hanya punyai sorang dorang peminat setia aje .. erghhhh.. namun saya tidaklah hendak mengecewakan mereka yang menanti2kan bingkisan dari puan editor Al-kisah iaitu saya (sambil merapatkan ibu jari kanan kedada).

Perlu dinyatakan, masalah yang saya hadapi nih tidaklah memberi kegumbiraan pada saya namun ia juga tidaklah membuat saya makan tak lena, tidor tak kenyang, kekdahnya. Camana blog tak bermasalah? Peribahasanya pun lintang pukang!.

Does anyone know how to rectify such pOblem?? No??

Sambil tu jeling2lah bihun goreng yang I cipta untuk lunch semalam (dan dinner) dan juga untuk breakfast. Sekarang nih tengah menikmati bihun tu garnished with mentimun Jepun n leftover fried long beans. Hmmm... bliss!

Ihsan: BetterHomes&Gardens

Ehhh... tak jadi tampal gambar bihun sebab tetiba terkesima plak dengan kek Wed Welwet nih. Ramai dah cuba buat WW.. CikSom bila lagi??

Note: kek Wed Welwet - terhasil sebab pelat dan lidah maruku!

22 comments:

izahdaut said...

salam pekenalan..ouhh ingat kek yg dah di terai..lawo nyer kek nih..kek=bihun yek?hehehe

somuffins said...

Salam perkenalan Izah ..
Awak gelakkan kek bihun kita yerr?? Babab kang, hehe.
Timakasih singgah semasa I masih mengedit entry.. so you dipaksa baca sekali lagi :-)

kucingorengemok said...

mihun pk! mihun pk! mihun pk! - persatuan belia kucing melaungkan slogan sambil menjulang placard

somuffins said...

KOG
kih3.. sabar sabar .. Kali nih bukan mihun PK tapi mihun CS tanpa I, hehe.
P/S: simpan placard bebaik boleh guna untuk next WC, ngiauu..

kakcikseroja said...

Salam CS...

nak mihun sikit.. buat alas perut. Hari ini kakcik cuti kerja dan nak cuti juga dari memanaskan badan dengan api dapur. :)

DrSinga said...

bukan wel..wel..wel..kan??!!!

Mama said...

CS... bestnya kek itu.... meleleh air liur....kalau U nak try buat, tunggu I balik ye.... I lompat masuk dapur U curi sekeping

fa*atip said...

adapun I (yg kejap setia kejap main kayu tiga...oopss!) mengakui akan kelambatan keluaran ketajukan yang keterbaruan itu)

tambah satu lagi peribahasa tu...`mandi tak basah' haahaaaa.....

3E said...

wah aunty som...sekarang ni u jadi sangat rajin nak touch up kan rumah u ni ya.....bravo...
aik...cerita pasal bihun, apsal red velvel yg keluar??? musykil2...

PUTUBAMBU said...

nak gak gambor bihun..!!

cantik ek..kek wed welwet tu..?
teruja pulak..
dahle pose ni..

Amy Syaquena said...

salam ziarah...bestnya kek tue terliur dah ha..

Ibu n Abah said...

Kak som...
sebagai membalas jasa baik KGG opppsssss KOG.. saya bersetuju dengan dia... Bihun PK Bihun PK Bihun PK Bihun PK

lemongrass said...

Cik Som,
I pun tak tau lah apasal Blogger ni kadang2 mengong sikit, kadang2 tak tulih kat bloglist I bila you update. Tapi kdg2, bila singgah rumah orang lain, nampak pulak yg you dah update....
I pun kan dah lama nak buat red velvet tu tp nya kan..... malasssssss, hehehehe

Naz said...

Mak! merahnya cake tu....sesuai untuk Cullen's fans saja ni ;D

ain said...

salam kak CS...ingat akak yg buat kek WW tu, boleh le saya order.hihi

Aida Rezuan said...

CS,

Ha ah la, saya pon dah terperasan pasal blog CS and few blogger friends. Tengok tak de update tapi bila toleh lagik skali.. dah ada update 2 hari lepas. Camno tuh..

somuffins said...

Salam semua .. maaf lambat masuk opes :-)

KakCik
Masih semput lagi ke? Diharap you dah sihat setelah cuti sehari. Smlm tak masak langsong ke? Syabas.. hehe


DrSinga
Bukan wel wel wel? hehe.. kita tak faham *sambil tunduk malu*


Mama
I pun sama meleleh air liur ... apa kata kita sesama bake itu kek? I mix n bake the cake, you hias kek dgn buttercream. Sure meletop kek kita!


Fa
You kesajaan membuati kelidahan I bergulung2an ehh?
Tapi tulah, my problem masih tak dapat resolve. Help!


3E
Mestilah rajin..kan? Kata nak riraya. Tang bihun tetiba jadi red welwet tu .. I pun tak tau; tetiba jer dia bertukar rupa *sambil mandang ke dinding buat2 innocent*



PB
Nak juga gambor bihun ek?? Ok, ok .. nanti I suwuh dia enterprem, k?


Amy
Timakasih ziarah. Kek tu memang best dan sedap giler *statement tipu dengan sengaja*


Akak
Hehe, you juga minat kat bihun PK? I akan beri resipi kat you sorang.. shhh rahsia okay?? You tanya 'Pak Kahar' yang duduk kat BBB tu, camana nak masak sotong ala Belanda, ngeh3.. (soalan/jwpn bercanggahkah??)


LG
Dono whether ramai lagi having the same problem macam I. Pada sape akan ku bawa masaelah itew?? LG, buatlah red velvet tu. Naikkan semangat I sket :-)


Naz
Darah si Cullen terhasil dari sebuk koko n red essense (according to original recipe). I'm no fan of Cullen tapi gewamlah tengok kek red vel tu..


Ain
Nak order untuk raya ke? tapi mahaplah sebab tuan punya oven alejik dgn kueh yg canggih2.


Aida
You pun perasan dgn masalah I? Camno? Ntahlah .. maybe Tomi boleh tolong??

Thank you all for being here...

en_me said...

lawornyerr.. ehehe

somuffins said...

en_me
... kaaaanzz?? ;-)

Sizuka said...

CS, kalau buat kek red velvet tu, hantar la sikit kat melawati ye. subang tu melawati dekat je, guarantee tak sesat barat.. hahahha

Aida Rezuan said...

CS,

Hmm dia tuh teramatlah perlahan dalam hal sebegini rupa. Nak gi ke older post pon dok tanya camno, setiap kali. *faints*

somuffins said...

Aida
Alkisah beliau kurang celik IT ke? hehe.. (takpe janjii pandai masak)