Monday, 5 July 2010

B'day treat ...

Macam2 bahan dalam esbok boleh dijadikan lauk tapi seru masih tak datang2 lagi selagi belum replenish stok 3 sekawan. Tulah, bukannya susah nak replenish 3 sekawan tu tapi kalau dah dot3, haishhh... cakap pun tak guna.

Sedang cuba nak mengelat tetiba *light bulb* mengerlip2 bila terpandang parut keju. Ha'ah ekk.. why not I guna aje parut tu instead of guna blender? Kata tadi nak mengelat kan? so I parut cukup2 untuk masak hari nih aje w'pun I sangat enjoy mengarut memarut. Besok? come what may jawabnya.

Rezeki hari Senin: kari ikan n telur ikan (lain2 DNA), dan 3 lagi lauk lain. Whahaha... 4 lauk u'olls *sambil senyum bangga*. Thot of makan beradap dengan TB tapi dilarang keras oleh T. Ada ke dia tak kasi I makan?? Sampai hati dak tu taw.. tapi siapa lebih bijak? Dia kat atas tak tau apa yang berlaku kat bawah .. heheh.
.
Mana kari ikan? Ha'ah! mana ek??

Birthday treat *suka tapi kesian*

Nilah ganjarannya bila akur dengan 'larangan' tak kasi makan tadi sebab ada ketam disebalik batu. Dah dia nak makan kat tempat tu, takkan I kata tak nak, kan? Sebenarnya tempat tu tak menaikkan my napsu (makan). Kalau diberi pilihan, I lebih suka makan kat Korean varveque. Interiornya menaikkan napsu (makan) kita, heheh.

T ralat dengan makanan yang I pilih sebab nampak biaserrr aje tapi I kata kalau I tak habis makan, dia sure berleter kata I membazir. Sebenarnya I dah makan beradap dengan TB masa lunch tadi tapi makan sikit aje, geram tengok ikan masin tenggiri dan kari ikan tu. Shhh... *biar pecah gelas jangan pecah pewut, nahas nanti*.

Cara makan: Mula2 penuhkan air paip dalam mangkok. Sukatan ikut suka hati manusia. Suap, suap dan suap, bila jari jemari dah 'kertang', bilas2lah dengan air dlm mangkok tu pastu ulangi aksi menyuap.

Motifnya? ... cubalah teka. BTW, cheezels tu tinggal kotak aje, isinya dah habis (nota to KOG: Hoarder cam emak dia kah? kah3 mana ada?? Result DNA negatip!).

Dunia tak bererti tanpanya. Hidup serta merta jadi bosan, boleh?? Tak cukup2 dengan jellynya, aiskrimnya, biskutnya ... haishhhh... but nothing beats the prawn crackers zaman Flinstones. Sepeket 3-ploh sen aje. Dahlah sedap, murah pulak tu.

Tak percaya ke? Tak percaya I hidup sejak zaman Flinstones atau tak percaya harga prawn crackers murah cam tu?.

I ada a few backlog.. dah janji nak cewita pasal ikan duyung dan pontianak, nak beralkisah pada entry 'moments of truth'. Apa lagi ekk? Haa, nak citer pasal Usher. Nak komen pasal World Cup lagi .. heheh. Bz bz bz buat kerja tak bergaji nih ...

14 comments:

kak ja said...

buking nomor siji..

komeng menyusul esok.. nak zzzz.. esok nak kena kuar menoreh awal..

en_me said...

bz kanns.. ehehe

Ibu n Abah said...

kak som..
sewonoknya i ari ni...
tak terhingga bahagiannya...
(nak beli rota...)
u pun suka telor ikan?...
sedapkan bila di goreng atau masak lemak cili api....

kucingorengemok said...

eleh, kita tauuu...bizi kemas barang² yang di-hoard itu kan? (eh hoard ke hoarde? ada e?)

somuffins said...

Ja
bye2 .. tatatututiti ..


en_me
yaaa tersangatlah!

somuffins said...

Something is not right!

1. komen sendiri hilang
2. no. pengkomen bercanggah

testing one two eight ..

Ibu n Abah said...

salam...
testing...
pagi tadi i komen.. hilang???...
testing...

ain said...

kak...mlm ni semi finals kan..??? jgn lupa tonton!!!

Ibu n Abah said...

CS,
i testing petang tadi pun tak masuk jugak?.. pagi tadi dengan penuh gumbira i mengomen jugak tak masuk...
senja ni i chuba lagi...
testing..testing..

Yat Maria said...

LMAO pat cara2 makan biskut cheezels, ingat nak kena rendam biskut tu..muahaha..

Aida Rezuan said...

CS,

Uiks! Sampai 4 jenis lauk tuh! Tuh dalam suam kuku rajin, kalo betul-betul rajin.. mau jadi kenduri gamaknye. Huhu!

* Keje tak bergaji gini jugak yang bila buat rasa seronok jek :D

kak ja said...

Bila komen2 kat my blog telah diperdaja*kan dek goblog, I malas nak komen mana2 lagi dah.. takut kena telan..

Yg ni pun kalau ditelan I nak majuk 4 ari 4 mlm..

fa*atip said...

BERAPAAA BANYAK PUNYER TESTINGGG DAAAA......HEHEE....

somuffins said...

Blogspot kelaparan, habis ditelannya komen2, haishh...

Komen pertama Ja, en_me, Ibu&Abah dan KOG dah kena telan. Harap tak futus asa dan terus mengomen ya? heheh.

KOG
Ejaan 'hoard' tanpa an E, hehehee..


Ain
I tak tengok bola semi final tu, I zzzz...


Akak
testing, testing ... (nampaknya mcm dah elok boleh mengomen tapi part nombor masih x in sync).


Yat
Dlm pada suka cheezels, conscious juga tentang salt intake.


Aida
Orang lain masak berperiuk2 mcm no hal aje tapi I, even if I fry 10 ekor bilis, I'd consider that as 1 lauk, kah3..
Kerja tak bergaji mmg best sbb takde paksaan khaan??


Ja
Jgnlah cepat sangat givap dan jgn sekali2 kita ngaku kalah dgn si goblog dom kom itew..


Fa
Keep on testing hingga Suster Ngesot kata berhenti! *sambil mengilai lemau*