Tuesday, 6 July 2010

blogspot oh blogspot ...

Blogspot has not been behaving well. Why? Come onlaah, kitorang bukan tak bayar sewa okaayyy? (sambil membongkok tinjau2 bawah meja kot2 'wakil diorang' lekat maikrofon celah meja, habislah I). Mana tau kan? Sedar2 I dipanggil naik 'bukit' sana just because 'terlepas cakap' kononnya kita bayar sewa walhal sesen pun kita tak bayar. Alaa... guwau2 aje takkan nak ambik hati kot??

I tengah seronok nih. Tulis sebaris dua, I 'publish post'. Blogspot berangin, I pun berangin sama, heheh. Lepas ntah apa2 yang I tulis, I delete aje bila tak berkenan. Siapa yang melintas Al-kisah masa nih, sorilah ya? Tapi bagus gak, you dapat baca 'blueprint'nya secara 'live'. Kih3 I tengah masuk air nih, yeayyy!! Hepi seolah2 tengah mandi dalam hujan lebat atau tengah kepal2kan salji dan baling kat ..... you? hahahah.. sewonok!

*Siang tadi berlaku 2 hal yang agak dramatik*. Sebelum ramble tentang tu, nak tunjuk dulu apa I jumpa masa bersihkan esbok tadi. Nihaa rupanya. Nampak tak cop jari siapa?

The Kecuts

Camana kalau I simpan lagi seminggu? Boleh mendatangkan pekdah pada alam sekitar tak??

Lately I terkesima bila tiap kali intai dapur bloggers terbau aroma harum kek pisang dan harum coklat. Ramai mengakui kek tu sedap! Buatnya pun senang sambil pejam mata aje, heheh.

Maka dalam senyap I kopipes resipi, hehe... so now I have 2 such recipes in my possession. Between the two, of cozlah I choose the easiest one! Haha, saper tak kenal dengan CikSom yang 'rajin' nih, kan? kan? Sementelah dah mengaku rajin, hari nih I masak samtum sotong radar, kacang panjang setengah depa masak lemak, ikan bakar dgn cicahan ala2 beshh (percayalah) dan ikan kering sepat. Smlm 4 lauk, hari nih pun 4 (tak rajin ke tu?).

Berbalik pada hal pisang montel, possible tak ia akan alami nasib serupa Si Kecuts tu?? Anybody .. please challenge me please .. challenge that I will eventually bake the cake.

P/S: * tak jadi meramble cerita dramatik. Esok lusa kot?

11 comments:

kak ja said...

Buah kecut tu sesuai dijadikan tangkal kenc*ng malam..

somuffins said...

Ja
tangkal untuk kench siang ada tak?

Rima said...

hehehe.. i ketawa tengok gambar buah yg dah kecutsss tuuu.. ape kata sebelum si pisang tu senasib dengan buah buah kecuts tu u pi bake cake yg u hajat kan tu..

Pssst.. i agree lah pasal blogspot ni.. yesterday my comments tak leh published seh.. dah tu bila dah boleh published and the comment appear.. nbr of comment tetap 0.. ape aje :o(

somuffins said...

Rima
Akan ku buktikan, cewah..
Belum apa2 I dah terhidu aroma pisang, aroma coklat .. hummm. *inhale..exhale*

Ibu n Abah said...

salam kak som..
mmg tergugat jugak emosi dek 'kego'blok'kan' blogspot semlm...
mmg selalu terjadi bila beli, cantik lg buah tu.. tunggu 2/3 hari dah bonyok.. mcm sukun i beli sabtu lepas.. semlm dah lembik... goreng kan jugak...tp hati mmg sakit...

somuffins said...

Wkumsalam ..
Emosi tergugat kah? Sekali sekala kena digugatkan juga tapi lethih ek??
Sukun is my fav. tapi jarang beli sebab I tau 'tahap kerajinan', heheh.

ain said...

okay lg buah kecut tu, masih boleh dibuat kek kot.hehe

lili said...

CS,

Seriau I you sebut "masuk air"!!! Haha))

Yelah...I mula nak sedey semalam sebab fikir mana peginya komen2 uols yg seblom ni. Lepas tu this morning I masuk tengok komen pada posting seblomnya habis ditelan... tp nyakitkan hati bila masih ada 7 comments tertulis kat situ! Haiya!

Buah kecut bagus buat mask muka! Eh, I gurau jer... buat penyakit boleh lah!!! ;Piminat

kucingorengemok said...

saya gigih dan cuba lagi - mari tinggalkan komen beramai²

fa*atip said...

alaaahhh..kek pisyanggggg..(I pun x reti nak buat!!! hehehehe)

somuffins said...

Ain
Mangga kecut dan lai cina boleh tabur atas pavlova kan? kih3 (gelak kat diwi sendiwi)


Lili
I 'masuk air' cara berhemah gitu. Takde selak apa2 tapi masa menulis smlm rasa satu mcm punya hepi albeit blogspot semput.


KOG
yeahhh that's the spirit! Meowww...


Fa
Senang benor nak buat kek tu, pejam mata jer, ahaks (pasti kek pithang dlm mimpi you)