Thursday, 1 July 2010

Post CCM ... part 1

Harharhar ... baru tidor semalam di PD I dah rasa bagai setahun tinggalkan rumah. Itznotdet ai-diden-enjoimaisefftrimendesli, cumanya I teringat kat kucing2 yang ditinggalkan wpun I dah minta tolong H d'Bangla bersihkan dan beri makan kucing2 tu.

Bila kat rumah, setiap masa I boleh aje pantau kerenah 'diatang' (as opposed to dia orang) yang masih tak paham bahasa Melayu. Dah kata jangan bewak dalam tempat makanan, diatang 'teran' juga; jangan tumpahkan makanan keparit, diatang tumpahkan; jangan tolak2 bumbung kandang, diatang tolak2 juga. Diatang tak paham bahasa Melayu jadinya boleh ke diorang diatang paham bahasa Bangladeshi ..?
.
Anyway, I teringin nak bela ayam comel cenggini, tak besar2 kemetot sampai bebila. Boleh tak?


Nilah JINAT umur 3 hari

Jinat dan tuannya Thakur. Menawan senyumannya khaan?? heheh. Dia nak tidurkan Jinat tuu, shhhh....

Kalau ternak wabbit pun okay gak. Boleh kaya raya jadi pembekal pada pengusaha satay dan boleh gak eksepot keluar negara. Satay bobbit wabbit .. katanya sedap tapi I tak makan sebab teringat kaum kerabatnya yang suka duduk dalam tanah tu, owhhh tidaak.. imejinasiku vewywaild!

Sesungguhnya I sentiasa pandang kelaut semasa disana (menggarap lebih pahala, kekdahnya). I memanjang kehairanan kenapa air laut asyik pathang thurut aje. Masa sekolah dulu .. tssk.. tssk.. subjek apa yang diajar tentang fakta2 tu semua? Jographi kah? Sains kah? kah3..

Untuk yang berminat nak tau sangat2 tentang air pasang surut, sepatah kata omputih 'to refresh our memory', sila lawati sini

9 comments:

kucingorengemok said...

jinat kalau besor skit jadi snek plate sedaaappp >:) [berserta evil laughter]

DrSinga said...

avilion seh....
best...!!

kak ja said...

Si Jinat tu, kalau u bela elok2, bagi dia belajaq sampai dpt phD, tak mustahil satu ari nnt, u address dia n keturunannya sbg diaorang..

Bobbit?? Euuwwwww!!

Pssttt!! Mana dia itu polka dot bikini?

Ibu n Abah said...

Kak som..
cepat2 i cawi gambar 'polka dot' bikini...
ja... kita terpaksa meng'imejinkan' ajer nampaknya....
avillion memang best sehingga kami discover legend waterhomes.. ada swimming fool shendiwi.. aisyah dan ibunya cukup2 enjoy...

ain said...

salam kak CS...akak pi PD kat mana tu..?? Avillion ke..??saya tgh survey2 tpt yg best kat PD utk next fri untill sunday. any suggestion..??

lili said...

Haha, masih ingat 'bobbit'!!! Geli ar! Emmm...tengah pose ni, tak nak terimagine ke bobbit pulak! Wahaha))

CS ni, dah bagi coti2 mesia, masih nak ingat ayam itik kucing beruang kat umah tu... ish...ish... Teringat pulak citer Masam2 Manis... babak mak Norkiah emo semacam bila kata, "Ayah hang bukan boleh harap! Selama menikah muda ni, jarang-jarang balik rumah dah!" :-)

somuffins said...

KOG
Lepas snack plate licin, tulang2nya jadi habuan si KOG tu (jimat lagi 50sen takyah beli makanan kucing) *angel smile*, ehem.


Dr S
... ya betul, kat sana. I mcm perasan nampak tapak singa kat sana, har3 *roar*


Ja
Mana tau ek? Bila Jinat dah dpt PhD dia tetiba jadi kawasaki.. ehh silap .. kasawari.
Psst.. polka dot bikini? Shhh.. ekceli I bawak yg dah 'bertaik lalat' which selama nih I benar2 ingat it was the real polka dot .. aighh..


Akak
Jgnlah berimajinasi polka dot bikini boleh kaber bodi I yang mongel nih. Niway, Legend Waterhomes tu cam mengancam jer. Insyaallah dicuba nanti tapi nape PD tu lbh jauh dari KL? Kita tak sker taww...


Ain
ya betul kat Avillion tu tapi kalau you nak try tempat baru, cubalah kat tempat yg disaran oleh Ibu n Abah tu, kat Legend Waterhomes.


Lili
Bukan sengaja nak teringat kat ayam itik kucing beruang kat umah tu, cumanya I tetiba rasa tak sedap hati mungkin mat bangla tu tak datang as promised. I tengok cara dia bersihkan kumuhan kucing tidak sejajar dgn piawaian I tapi hanya dia aje yg ada so beggars kenot be choosy *sigh*

Aida Rezuan said...

CS,

Buleh kalo nak bela ayam kemetot gitu sampai bebila.. awetkan si ayam itu. Huhu? :D

somuffins said...

Aida
Kalau ayam kemetot dah diawetkan, kejunglah dia nanti, kaan? Caner I nak bergurau senda dgn dia nanti?? I takleh kejar2 dia dan dia takleh kejar2 I?